Komentara: 0
Pregleda: 1476

Novi projekat u turizmu - gritersi

18.11.2010. u 18:26h
Izvor: RTV Yueco
<p>Turistička organizacija Subotice pokrenuće novi projekat pod nazivom "Subotički gritersi". Gritersi su Subotičani koji žele na svoj način da pokažu grad u kome žive turistima. Subotica i Beograd su jedina dva grada u Jugoistočnoj Evropi koji su deo globalne mreže gritersa, čije je sedi&scaron;te u Njujorku.</p>
Novi projekat u turizmu - gritersi

Uskoro će Subotica kao drugi grad u regionu dobiti svoje volontere koji besplatno i po sopstvenom programu posetiocima pokazuju Suboticu i vode ih na omiljena mesta. Inicijativa podrazumeva formiranje servisa po uzoru na neke evropske zemlje, radi stvaranja atmosfere dobrodošlice i ostale profesionalne podrške i pomoći.

Gritersi nisu profesionalni vodiči, već volonteri koji pokazuju svoj grad turistima, pomažući gostima da vide Suboticu očima njegovih stanovnika. Da se osećaju dobrodošlim i dobiju više od onoga što su očekivali. Njihove usluge su besplatne.Koordinator griters u Beogradu kaže da je program izuzetno popularan, kako među turistima tako i samim Beograđanima.

Global Greeter Mreža je neformalna vituelna asocijacija Greeters programa širom sveta. Svi zainteresovani Subotičani za griters ptogam mogu da se prijave u Turističkom informativnom centru ili online, na veb adresu www.greeters.visitsubotica.rs.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1476
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.