Komentara: 0
Pregleda: 1839

Novi zakon o trgovini

17.09.2009. u 10:46h
Izvor: RTV Yueco
Novi zakon o trgovini

Povodom novog zakona o trgovini koji se trenutno nalazi na Skupštinskoj proceduri, prema rečima direktora JP “Subotičke pijace” Bele Bodrogi, oformljena su dva stručna tima za standardizaciju i zakonodavstvo u poslovnom udruženju pijace Srbije. Prvi zadatak stručnog tima jeste razrada zakona o trgovini.

Ukoliko se ovako napisan zakon usvoji najviše će, između ostalih, biti pogođeni prodavci na pijaci. Mnogo je tačaka u novom zakonu sa kojim se upravi odbor Poslovnog udruženja pijace ne slaže. S obzirom na to da je ovo udruženje jedno od najjačih u našoj zemlji, njihova glavna zamerka Ministarstvu trgovine i usluga jeste što se nije konsultovao sa njima.

Stanje na subotičkoj pijaci je, prema rečima prodavaca, loše. Iako robe za prodaju ima, kupaca je sve manje. Upravni odbor Poslovnog udruženja pijace Srbije pismeno je izložio svoje primedbe u vezi sa novim zakonom koje će biti predate Ministarstvu 28. septembra u Beogradu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1839
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.