Komentara: 0
Pregleda: 1846

Novine za srednjoškolce

02.02.2010. u 09:39h
Izvor: RTV Yueco
Novine za srednjoškolce

Na početku kalendarske godine i drugog polugodišta iz štampe je izašao novi broj "Gradskih novina za srednjoškolce 5+". Tekstove pišu i uređuju učenici iz više subotičkih srednjih škola, pod mentorskom palicom novinarki Margarete Tomo i Tatjane Mandić Takač.

U ovom broju stručni saradnici su Dragan Rokvić, Renata Tapai, Darko Kovačević i Goran Cvijanov, zadužen za fotografije. Glavni i odgovorni urednik je Boris Cupać. Novi broj se može preuzeti na web adresi: www.novine5plus.com.

Izdavač novina, koje izlaze već drugu godinu, je Dom učenika iz Subotice, a pod pokroviteljstvom FOKUS Fondacije. Januarski broj donosi pregled februarskih kulturnih dešavanja u gradu; intervjue sa glumicom Andreom Erdelji i subotičkim reperom Rajahmanom; priču o gimnazijalcu Rastislavu Ćopiću, nakon američkog iskustva razmene učenika; projekat Evropskog pokreta Srbije namenjen srednjoškolcima; vesti iz Medicinske i još mnogo zanimljivih članaka za srednjoškolski uzrast. Novine su dvojezične, a besplatno se dele po subotičkim srednjim školama. Podršku celoj ideji daje Gradsko veće za obrazovanje i vaspitanje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1846
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.