Komentara: 28
Pregleda: 3075

Novo lice Ulice Starine Novaka, u toku radovi na rehabilitaciji kolovoza

13.10.2023. u 08:30h
Izvor: Subotica.com
U Mesnoj zajednici "Aleksandrovo" u toku su radovi na rehabilitaciji kolovoza u Ulici Starine Novaka.
Novo lice Ulice Starine Novaka, u toku radovi na rehabilitaciji kolovoza

Radovi se izvode na deonici od Žedničkog puta do Feketićke ulice u dužini od 800 metara.

- Meštanima ovog dela grada na ovaj način poboljšaćemo kvalitet života - poručuju iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Sredstva i za ovu investiciju obezbeđena su polovinom maja, po javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture i ugovoru koji je zaključen između Grada Subotice i Uprave za kapitalna ulaganja APV, zahvaljujući kom je Subotica dobila 250 miliona dinara za uređenje saobraćajne infrastrukture.

Mnogi komunalni i infrastrukturni problemi na teritoriji našeg grada su ovim investicijama rešeni. Jedan deo problema koji  su i dalje prisutni, a nastali su zbog većeg obima teretnog saobraćaja izavanog uglavnom stambenom gradnjom, rešavamo tokom godine, te je u planu kako izgradnja novih, tako i rekonstrukcija oštećenih kolovoza - dodaju iz nadležnog javnog preduzeća - Podsećamo, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je prilikom potpisivanja ugovora u Pokrajinskoj vladi najavio da će zahvaljujući ovim sredstvima u Subotici biti izgrađeno i rehabilitovano oko 5,8 km kolovoza u 12 subotičkih ulica, kao i 1,7 km biciklističke staze koja vodi do Privredne zone "Mali Bajmok" gde veliki broj Subotičana svakodnevno odlazi na posao.

Novo lice Ulice Starine Novaka, u toku radovi na rehabilitaciji kolovozaNovo lice Ulice Starine Novaka, u toku radovi na rehabilitaciji kolovozaInače, za razvoj saobraćajne infrastrukture iz gradskog budžeta ove godine izdvojena su sredstva u visini od 380 miliona dinara, a do kraja godine biće izrađena tehnička dokumentacija za izgradnju 17 ulica u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 1 dan
Komentara: 28
Pregleda: 3075
Povezane teme

aleksandrovo

rekonstrukcija ulice

javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje

mz aleksandrovo

rehabilitacija saobraćajnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.