Komentara: 24
Pregleda: 16511

Nožem na vršnjakinju, devojčica krvave ruke iz OŠ "Sečenji Ištvan" završila na hitnom prijemu

18.10.2024. u 15:45h
Izvor: Subotica.com
Učenik osmog razreda OŠ "Sečenji Ištvan" danas popodne na času informatike povredio je školsku drugaricu nožem. Ona je sa lakšim telesnim povredama prevezena u Opštu bolnicu na zbrinjavanje posekotina, odnosno uboda, kako postoje tvrdnje.
Nožem na vršnjakinju, devojčica krvave ruke iz OŠ "Sečenji Ištvan" završila na hitnom prijemu

Kako nezvanično saznajemo, devojčica je zadobila povrede na ruci i nozi i odmah je prevežena u Opštu bolnicu u Subotici. Devojčica nije životno ugrožena.

- Sin me je nazvao da brzo dođem po njega jer je devojčica izbodena, a ostala deca su se uspaničila - kaže nam jedan od roditelja koji su se odmah okupili kod škole. - Ne znamo šta se tačno dogodilo, ali deca su jako uplašena. Ovo je stvarno prevršilo svaku meru, rekli su nam da je ovo izolovani incident, ali razmišljam, verujte mi, već od ponedeljka da prepišem dete u drugu školu. Ne treba nam ovo u životu!

Naš sagovornik je revoltiran, krivi školu i direktoricu jer kako kaže ni poslednji put kada se desio incident, kada su roditelji protestovali ispred škole, nije sišla ni da im se obrati.

- Niko nam se tada nije želeo obratiti, da pojasni o čemu se radi, šta se desilo i šta će se preduzeti, a pretili su nam, imam tu poruku u telefonu, da ćemo dobiti prijave što smo se obratili novinarima. Rekli su nam da će onaj dečak dolaziti pod pratnjom, a nije tako bilo. Školskog policajca nema ni danas kao što nije bilo ni onda i evo dešavaju se problemi - uznemireno priča naš sugrađanin čiji sin ide u ovu školu.

Do komentara u samoj školi se nije moglo doći, a telefoni su zvonili u prazno. Nožem na vršnjakinju, devojčica krvave ruke iz OŠ "Sečenji Ištvan" završila na hitnom prijemu

Subotička policija nam je potvrdila da se dogodio incident i da je u nadležnosti sudije za maloletnike Višeg suda u Subotici. Saznajemo da se dečak (N.P.) nakon povređivanja drugarice skrivao u školi i da  nije odmah hteo da se pojavi kada ga je policija tražila.

Inače, u istoj školi prošle godine učenik je pretio smrću nastavnici hemije.

Na licu mesta više učenika potvrdilo nam je da je dečak bio problematičan. Incident se dogodio na času informatike, a odmah po saznanju zaposleni su decu sklonili na sigurno.

U viber grupi roditelja tokom popodneva potvrđeno je da je došlo do nasilja u školi, ali da su svi učenici zdravstveno dobro. Takođe, navodi se da je Škola preduzela korake iz svoje nadležnosti i uključila institucije iz spoljašnje zaštitne mreže, koje su odmah reagvale. Obaveštena je školska uprava i Ministarstvo prosvete - navode u grupi i dodaju da od ponedeljka, dok god to bude potrebno, Tim za zaštitu će organizovati aktivnosti da se ublaži stres koji su učenici doživeli, da bi mogli nastaviti sa radom.

Nožem na vršnjakinju, devojčica krvave ruke iz OŠ "Sečenji Ištvan" završila na hitnom prijemuGrađani uznemireni pucnjavom iz šume, policija intervenisala i sprečila sukobe migrantskih grupa

Pridružite se viber zajednici "Uživo sa subotičkih ulica", kliknite na sličicu iznad.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 časova i 32 minuta
Komentara: 24
Pregleda: 16511

Povezane vesti

Povezane teme

OŠ Sečenji Ištvan

vršnjačko nasilje

osnovna škola sečenji ištvan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.