Komentara: 4
Pregleda: 4470
Foto

NSZ predstavila konkurse i pozive za zapošljavanje

11.03.2020. u 15:53h
Izvor: Subotica.com
Republička i pokrajinska Nacionalna služba za zapošljavanje predstavile su danas javne pozive i konkurse koji su trenutno u toku i omogućavaju velikom broju ljudi da dođu do posla.
NSZ predstavila konkurse i pozive za zapošljavanje

Na republičkom nivou raspisano je čak 13 konkursa. Tu su konkursi za samozapošljavanje nezaposlenih kao i nezaposlenih lica romske nacionalnosti, za refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima, za obuku nezaposlenih ali i usavršavanje zaposlenih, program pripravnika, program stručne prakse, program sticanja praktičnih znanja, za subvencionisanje zarada za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, za zapošljavanje teže zapošljivih lica, javni radovi.

- Okupili smo se da poslodavcima predstavimo javne konkurse i da im pomognemo pri apliciranju na njih. Uskoro očekujemo i raspisivanje lokalnih javnih poziva i to ćemo posebno predstaviti – ističe Verica Vujadinović, direktorka subotičke filijale NSZ.

NSZ predstavila konkurse i pozive za zapošljavanje

NSZ na nivou AP Vojvodine raspisala je tri konkursa -  za zapošljavanje, samozapošljavanje i finansiranje javnih radova.

- Pokrajinska vlada je za ovu namenu izdvojila 90 miliona dinara, od čeka je polovina za zapošljavanje nezaposlenih lica, 40 miliona za samozapošljavanje a pet miliona za finansiranje javnih radova – najavila je Nevena Živković, službenik za metodologiju programa zapošljavanja, i pozvala poslodavce da se na vreme jave nadležnoj filijali NSZ i konkurišu.

Među više od stotinu poslodavaca koji su došli da se informišu o podršci koju im nudi NSZ je i Igor Vlaović, iz Predškolske ustanove "Školica".

NSZ predstavila konkurse i pozive za zapošljavanje

- Naša delatnost je kompleksna i često imamo potrebe za pripravnicima, a NSZ ima dobre dobre programe za pripravnike i zbog toga smo došli. Kada prođe pripravnički staž mi vaspitače zapošljavamo, a sada bi mogli četvoro da primimo – kaže Vlaović. – Pitanje je da li ih ima na evidenciji NSZ, pošto pripravnika vaspitača manjka u Subotici, iako nam je tu viša škola. Teže ih je naći, nego uposliti.

Izvor: Subotica.com
Promocija javnih poziva i konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje Promocija javnih poziva i konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje Promocija javnih poziva i konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje Promocija javnih poziva i konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje Promocija javnih poziva i konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje Promocija javnih poziva i konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje Promocija javnih poziva i konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje Promocija javnih poziva i konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 4470

Povezana vest

Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

javni poziv

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.