Komentara: 2
Pregleda: 2624

Nuklearni otpad iz Vinče izazvao paniku u Subotici

19.11.2010. u 23:49h
Izvor: Blic
<p>Nuklearni otpad iz Instituta u Vinči dopremljen je u 32 kamiona u subotičku Azotaru. Neposredno pred dolazak kamiona sa otpadom, policijski helikopter je nekoliko minuta nadletao Azotaru, a zatim se pojavila kolona transportnih vozila okružena jakim obezbeđenjem MUP-a Srbije, &scaron;to je kod pojedinih Subotičana izazvalo paniku.</p>
Nuklearni otpad iz Vinče izazvao paniku u Subotici

Prema rečima stanovnika Subotice, čije su kuće u blizini Azotare, niko ih nije obavestio o transportu nuklearnog otpada iz Vinče.

- Bili smo uplašeni kada smo čuli helikopter, a potom je ceo kraj preplavila policija i pojavila se kolona kamiona. Neki od nas prebacili su žene i decu u centar grada, jer nismo znali šta se dešava - kaže N. N. čija se kuća nalazi nedaleko od Azotare.

 

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić rekao je juče u Skupštini Srbije da će nuklearni otpad iz Instituta u Vinči biti u subotu u 6 sati ujutru železničkim transportom prevezen preko Mađarske i Slovenije do luke Kopar. Prema njegovim rečima, otpad bi trebalo u nedelju u 13 sati da stigne brodom u Rusiju gde će biti istovaren.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2624
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.