Komentara: 3
Pregleda: 2463

NUNS i UNS osudili napad na ekipu RTV

05.11.2011. u 17:40h
Izvor: RTV Yueco
NUNS i UNS osudili napad na ekipu RTV

UNS osudio napad na ekipu RTV

Udruženje novinara Srbije osuđuje fizički napad na dopisnicu Radio televizije Vojvodine iz Subotice Radu Stajić i snimatelja Slobodana Gabrića, koji se juče dogodio u Bajmoku, u Preradovićevoj ulici 35.Njih je fizički napao Nikola Uzelac iz Bajmoka, od kog su pokušali da uzmu izjavu.

Uzelac je fizički nasrnuo na Radu Stajić, uhvatio je za vrat i podigao sa zemlje u dva navrata, a snimatelju je pokušao da otme kameru.Novinarska ekipa RTV je pravila prilog o nerešenim ubistvima u Bajmoku i nestanku Uzelčeve maloletne ćerke i njenog momka.

UNS zahteva da policija istraži ovaj incident i da napadač bude procesuiran.

NUNS osudio napad na ekipu RTV

Nezavisno udruženje novinara Srbije zahteva da istražni organi najhitnije ispitaju fizički napad na novinarsku ekipu Radio televizije Vojvodine i da se protiv napadača preduzmu zakonom propisane mere.

Novinarku Radu Stajić i snimatelja Slobodana Gabrića, dopisnike pokrajinskog Javnog servisa RTV iz Subotice, napadnuti su juče u Bajmoku prilikom uzimanja izjava o nerasvetljenim ubistvima i otmicama u ovom mestu.

Na njih je nasrnuo Nikolа Uzelаc iz Bаjmokа, od koga su pokušаli dа uzmu izjаvu. Napadač je novinarku Rаdu Stаjić grubo drmusao držeći je zа vrаt dok je snimаtelju Gabriću pokušаo dа otme kаmeru.

Povezane vesti:
- Otac nestale devojke iz Bajmoka napao novinarku i kamermana RTV

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2463
Povezane teme

nezavisno udruženje novinara srbije

rada stajić

napad na novinara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.