Komentara: 1
Pregleda: 1913

NURDOR - akcija na dan dece obolele od raka

14.02.2022. u 14:28h
Izvor: Subotica.com
NURDOR - akcija na dan dece obolele od raka

Povodom obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka, 15. februara, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka "NURDOR" organizovaće niz aktivnosti širom Srbije, tako i u Subotici. Ipak, taj program će niti prilagođen epidemiološkoj situaciji.

- Nažalost, i ove godine nam situacija ne dozvoljava da organizujemo program u centru grada, ali vas zato pozivamo da sutra, 15. februara, u periodu od 12 do 14 časova, obiđete naš štand koji će biti postavljen kod Stop šopa - stoji u pozivu subotičkog ogranka NURDOR-a.

NURDOR - akcija na dan dece obolele od rakaNURDOR poziva sve građane dobre volje, koji su u mogućnosti, da u drugoj polovini februara učestvuju u akciji prikupljanja dragocene tečnosti širom Srbije, tako i u Subotici.

- U Srbiji od stotinu ljudi koji mogu dati krv to učini njih troje. Takođe, u Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka. Tokom lečenja često moraju da primaju transfuzije i to je ono što im spasi život. Usled epidemije vriusa korona i brojnih problema situacija sa zalihama krvi u našoj zemlji je veoma nepovoljna - podsećaju iz NURDOR-a. - Deci oboleloj od malignih bolesti u toku lečenja često trebaju transfuzije krvi. Kada se to desi roditelji su, u već veoma teškoj situaciji, prinuđeni da se snalaze sami. Pozivaju svoje prijatelje, rođake, apeluju putem društvenih mrežama. Sve ovo može biti drugačije i zavisi isključivo od nas. Od svake zdrave odrasle osobe koja tri ili četiri puta godišnje može dati krv. Tih 15 minuta i 500ml koje ste poklonili, zapravo ste poklonili život. I to je neprocenjiv osećaj.

Subotičani mogu da podrže ovu akciju u Zavodu za transfuziju krvi Opšte bolnice svakog radnog dana od 7 do 11 časova. Za više informacija oko davanja krvi u ovoj ustanovi pozovite 024/555-222 (lok. 359).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1913
Povezane teme

svetski dan dece obolele od raka

nurdor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.