Komentara: 59
Pregleda: 25942

Obavezno nošenje maski i održavanje distance u zatvorenim prostorima, bez ograničavanja kretanja

09.07.2020. u 16:42h
Izvor: Subotica.com
Gradski štab za vanredne situacije doneo je Naredbu, prema kojoj je počevši od danas obavezna upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od najmanje 1,5 metar.
Obavezno nošenje maski i održavanje distance u zatvorenim prostorima, bez ograničavanja kretanja

Korišćenje zaštitnih maski i održavanje fizičke distance od najmanje 1,5 metra je obavezno i prilikom korišćenja parkova, dečijih i rekreacionih igrališta, skejt parkova, fitnes mobilijara, odnosno teretana na otvorenom, kao i tartan staza, izuzev ukoliko su u pitanju osobe koje žive u zajedničkom domaćinstvu.

Zabranjeno je okupljanje više od pet lica u zatvorenom prostoru, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od najmanje 1,5 metra, a svim ugostiteljima naređuje se da težište svoje delatnosti preusmere na otvoreni prostor, odnosno na bašte uz primenu odgovarajuće zaštite.

Naredbom je obuhvaćen i rad javnih komunalnih preduzeća, te će JKP "Stadion" na svojim otvorenim i zatvorenim bazenima morati da organizuje rad u smenama, ne dužim od tri sata, uz ograničenje broja posetilaca i primenu odgovarajućih mera zaštite u cilju bezbednosti korisnika bazena.

JP "Subotica-trans" neće dopuštati ulazak građanima u autobuse, ukoliko ne nose zaštitne maske, a naređen je i pojačan rad svih javnih preduzeća i javnih komunalnih preduzeća u pogledu pranja i dezinfekcije javnih površina.

Naređeno je i da se prilikom ulaska u objekte javne namene svim građanima meri temperatura, kao i da se postave sredstva za dezinfekciju ruku i dezobarijere ispred ulaska u objekte.

Obavezno nošenje maski i održavanje distance u zatvorenim prostorima, bez ograničavanja kretanja

BEZ POLICIJSKOG ČASA, POOŠTRENE MERE SAMO ZA BEOGRAD

Zbog loše epidemiološke situacije, nacionalni Krizni štab je danas doneo nove mere kako bi se usporilo širenje korona virusa. Uvedena su nova ograničenja za Beograd, ali nema mera za teritoriju cele Srbije. Nije uveden policijski čas.

- I dalje nemamo mere za čitavu teritoriju Srbije, već se fokusiramo tamo gde je situacija vanredna - izjavila je premijerka Ana Brnabić, posle sednice Kriznog štaba.

Premijerka je objasnila da u ovom trenutku ima više lokalnih samouprava koje nemaju problem sa brojevima, nego onih koje imaju.

- Predsednik Vučić je bio u pravu kada je tražio policijski čas, to bi dalo 100 odsto rezultate, ali za to je potrebno uvođenje vanrednog stanja - objasnila je Brnabić.

U Subotici je po poslednjim informacijama potvrđen još jedan slučaj zaraze korona virusom, čime ukupan broj obolelih sugrađana od početka epidemije sada iznosi 99, a broj pacijenata koji se dnevno javljaju u respiratornu ambulantu bolnice, kao i onih koji se hospitalizuju na Infektivnom odeljenju je u porastu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 59
Pregleda: 25942

Povezane vesti

Povezane teme

gradski štab za vandredne situacije Subotica

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.