Komentara: 0
Pregleda: 265
Foto

Оbeležen Dan belog štapa

19.10.2024. u 12:02h
Izvor: Subotica.com
Povodom Dana belog štapa u Velikoj većnici Gradske kuće održano je predavanje „Inkluzija ili iluzija“ na kome je govorio Vojin Perić, direktor Kazališta slepih „Novi život“ iz Zagreba.
Оbeležen Dan belog štapa

Zagrebačko Kazalište slepih je u poseti Savezu slepih i slabovidih Subotice, a sinoć su u HKC „Bunjevačko kolo“ izveli predstavu „Ne daj se Njofra“.

- Već desetak puta ove godine govorim o inkluziji i tvrdim da je iluzija jer se ne sprovodi i pogrešne stvari zovemo inkluzijom. Ona mora da bude ili potpuna ili nam ni ne treba. Zato što smo kozmetički preparat kad treba da se pohvalimo da je politika nešto uradila, ali je ustvari mrtvo slovo na papiru – poručuje Vojin Perić.

Оbeležen Dan belog štapa

Članovi Saveza slepih i slabovidih se suočavaju sa brojnim problemima, od školovanja i zapošljavanja mladih, do teškog položaja penzionera.

- Upravo iz tog razloga prioriteti Udruženja su da pomognemo mladima u procesu školovanja i osamostaljivanja. Slepa i slabovida deca koja u škole iziskuju posvećenost a osoba koja drži čas nije ni defektolog i tiflopedagog. Njemu nastavnik ili učitelj moraju da posvete bar 15 minuta - kaže Veso Avram, predsednik Udruženja slepih i slabovidih. – Inkluzija još uvek u potpunosti nije zaživela, odnosno ne sprovodi se na način kako treba. Mi koji smo išli u specijalne škole znamo da su sa nama svakodnevno radili defektolozi, tiflopedagozi i psiholozi kako bismo uspeli da savladamo gradivo, Brajevo pismo a i pobedimo komplekse.

Оbeležen Dan belog štapa

Izvor: Subotica.com
Dan slepih i slabovidih - predavanje u Velikoj većnici Dan slepih i slabovidih - predavanje u Velikoj većnici Dan slepih i slabovidih - predavanje u Velikoj većnici Dan slepih i slabovidih - predavanje u Velikoj većnici Dan slepih i slabovidih - predavanje u Velikoj većnici Dan slepih i slabovidih - predavanje u Velikoj većnici Dan slepih i slabovidih - predavanje u Velikoj većnici Dan slepih i slabovidih - predavanje u Velikoj većnici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 časova i 24 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 265
Povezane teme

udruženje slepih i slabovidih subotica

slepi i slabovidi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.