Komentara: 2
Pregleda: 2253

Obeležen Dan grada

01.09.2011. u 19:44h
Izvor: RTV City
Obeležen Dan grada
Podizanjem gradske zastave ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću i svečanom sednicom Skupštine grada u Velikoj većnici u prisustvu počasnih građana Subotice, predstavnika partnerskih gradova, pokrajinskih zvaničnika, diplomatskih predstavnika i delegacija vojvođanskih opština obeležen je 1. septembar, Dan grada Subotice.Gradonačelnik Saša Vučinić je u svom govoru još jednom istakao proslavljanje različitosti našeg grada i iskoristio priliku da u poslednjoj godini mandata ove gradske vlasti podseti na njene uspehe odnosno deo onoga što je u gradu urađeno.

Konstatujući da je glavni problem još uvek ekonomska kriza Vučinić je istakao da ne treba odstupiti od mera štednje i racionalizacije na svim poljima i da se strateški treba odrediti prema problemima.

Tokom svečane sednice dodeljena su priznanja grada istaknutim Subotičanima a dobitnici zvanja Počasnog građanina su književnik Oto Tolnai i profesor doktor Stevan Vasiljev. Dobitnici priznanja Pro urbe su Marija Šilak, predsednica Udruženja „Vox humana“, Vladimir Večić, predsednik SUBNOR-a, Mirko Grlica, istoričar, Tomislav Žigmanov, pisac i preduzeće „Simens“. Tokom svečane sednice potpisan je i sporazum o saradnji Subotice i mađarskog grada Erda.

Današnje svečanosti započete su obilaskom osnovne škole „10.oktobar“ u kojoj se prvi put otvaraju bilingvalna odeljenja a biće završene održavanjem koncerta Kati Volf i Željka Joksimovića večeras na Trgu Slobode. Javno preduzeće „Suboticatrans“ obezbedilo je besplatan prevoz na večerašnji koncert svim građanima prigradskih naselja.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2253
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.