Komentara: 0
Pregleda: 930

Obeležen dan međugeneracijske solidarnosti

29.04.2010. u 21:00h
Izvor: RTV Yueco
<p>U Subotici je obeležen dan međugeneracijske solidarnosti. Ovim povodom otvorena je izložba rukotvorina stanara Domova i Gerontolo&scaron;kog centra Subotica u sali Bunjevka u Donjem Tavankutu. Izložbi je prisustvovala i državna sekretarka u ministartsvu za rad i socijalna pitanja.</p>
Obeležen dan međugeneracijske solidarnosti

Dan međugeneracijske solidarnosti obeležen je u Subotici drugu godinu za redom, ovoga puta u Donjem Tavankutu. Prisustvovala su deca iz lokalne škole, kao i stariji stanovnici naselja. Namera gradskih čelnika je da se ova manifestacija svake godine obeležava u drguoj prigradskoj mesnoj zajednici.

Grad Subotica ima veoma razvijenu socijalnu zaštitu - Gerontološki centar, klubove za stare, razvijen servis pomoći u kući i nege za starije osobe, izjavila je državna sekretarka u ministartvu za rad i socijalna pitanja Ljiljana Lučić. U razgovorima sa gradonačelnikom i direktorom gerontološkog centra, ona je zaključila da se sprovode sve stavke iz Strategije socijalne zaštite koja je usvojena u lokalnom parlamentu, i najavila dalju pomoć ministartva.

Socijalna zaštita jedna je od retkih stavku u budžetu koja ove godine nije pretrpela značajnija smanjenja u odnosu na ostale. Ostala je na istom nivou, a u pojedinim elementima i povećana u odnosu na prošlu godinu, što jasno pokazuje nameru grada na zadrži socijalnu brigu na visokom nivou, izjavio je prilikom otvaranja izložbe gradonačelnik Subotice Saša Vučinić. Govoreći o međugeneracijskoj solidarnosti, on je naglasio i potrebu veće solidarnosti između grada i okolnih naselja.

Za sledeću godinu planirano je da se u prostoru „Bunjevke" otvori Gerontološki klub, a želja ljudi koji se bave socijalnom zaštitom je da se usluge Gerontološkog centra decentralizuju i da svako prigradsko naselje ima gerontološki klub. Da li će ova želja postati realnost, zavisi od Vlade Vojvodine, ka kojoj je i upućen ovaj projekat.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 930
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.