Komentara: 1
Pregleda: 708
Foto

Obeležen Međunarodni dan mladih uz sportske, edukativne i zabavne aktivnosti

13.08.2024. u 08:43h
Izvor: Subotica.com
Obeležen Međunarodni dan mladih uz sportske, edukativne i zabavne aktivnosti

U organizaciji Kancelarije za mlade juče je, po 14. put, obeležen Međunarodni dan mladih. U Parku "Prozivka" upriličene su radionice edukativnog, sportskog i zabavnog karaktera i na jednom mestu su predstavljeni brojni sadržaji koji privlače omladinu. 

Obeležen Međunarodni dan mladih uz sportske, edukativne i zabavne aktivnosti- Osnovni cilj obeležavanja Dana mladih na ovaj način jeste promocija brojnih sadržaja i programa koji postoje u našem gradu i namenjeni su upravo mladima. Smatramo da u Subotici postoje brojni sadržaji edukativnog, sportskog i zabavnog karaktera koji privlače omladinu, ali ih je neophodno promovisati i predstaviti na jednom mestu. Zato su mladi Subotičani juče, u parku na Prozivci, imali priliku da se upoznaju sa radom različitih udruženja, sportskih klubova, plesnih škola, kao i sa edukativnim programima Crvenog krsta u kojima mladi mogu da učestvuju kao volonteri - navela je koordinatorka Kancelarije za mlade, Anđela Pejak - Cilj nam je da obeležavanje Dana mladih upravo na ovaj način postane tradicija i da iz godine u godinu imamo sve više učesnika.

Obeležen Međunarodni dan mladih uz sportske, edukativne i zabavne aktivnostiLekari iz Centra za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje davali su mladima savete u vezi sa ishranom i zdravim stilovima života. Takođe, zainteresovani su imali priliku da isprobaju naočare za stimulaciju opasnih faktora u saobraćaju (uticaj alkohola i marihuane).

Obeležen Međunarodni dan mladih uz sportske, edukativne i zabavne aktivnosti- Šaljemo poruku mladima zašto im je potrebno znanje o pravilnoj ishrani, fizičkoj aktivnosti, alkoholu i psihoaktivnim supstancama, uključujući i atraktivne nove duvanske i nikotinske proizvode. Da bi u procesu odrastanja ostvarili sve svoje kapacitete (fizičke, mentalne, emocionalne i socijalne) i vodili ispunjen i kvalitetan život, važno je da znaju šta je to sigurno za njih i šta može u pozitivnom ili negativnom smislu uticati na njihovo zdravlje. Na akciji smo promovisali pravilnu ishranu, redovnu fizičku aktivnost, nekorišćenje psihoaktivnih supstanci i odgovorno seksualno ponašanje kao dobar izbor za kvalitetno odrastanje danas i dobro zdravlje u budućnosti. Delili smo i prigodan zdravstveno-edukativni materijal, a mladi su mogli porazgovarati i dobiti savete lekara o svim važnim aspektima svoga zdravlja - navela je načelnica Centra za promociju zdravlja ZZJZ, dr Nada Kosić Bibić

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dana mladih Obeležavanje Dana mladih Obeležavanje Dana mladih Obeležavanje Dana mladih Obeležavanje Dana mladih Obeležavanje Dana mladih Obeležavanje Dana mladih Obeležavanje Dana mladih
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 22 časova i 1 minut
Komentara: 1
Pregleda: 708
Povezane teme

međunarodni dan mladih

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.