Komentara: 0
Pregleda: 1355

Obilazak gradilišta na Paliću

30.04.2010. u 10:45h
Izvor: RTV Yueco
Obilazak gradilišta na Paliću

Danas su otvorena dva nova gradilišta na Paliću.Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji Velike terase i izgradnji kanalizacione mreže. Prilikom obilaska radova, ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje, Oliver Dulić je rekao da je došlo vreme da se radi i gradi na Paliću u skladu sa Master planom.Ove godine na Paliću biće realizovano nekoliko projekata.

Izgrađen je parking u ulici Jožefa Hegediša, zatim realizuje se projekat rekonstrukcije Ženskog štranda, Velikog parka, kao i nastavak izgradnje Velike terase.Radi se Plan detaljne regulacije za Vikend naselje, a ove godine je planirano da se postave kiosci na peščanoj plaži.

Preduzete se i sve mere kako se ne bi ponovila ekološka katastrofa od prošle godine sa jezerom Palić.Prilikom obilaska gradilišta, ministar Oliver Dulić je rekao su sve političke prepreke za razvoj Palića otklonjene. Dogovoreno je Republičkim hidrometeolološkim zavodom da se njihova parcela na Paliću ustupi gradu, a oni će zauzvrat dati drugu lokaciju.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je Palić prepoznalo kao veoma povoljnu turističku destinaciju.Samo ove godine biće uloženo 100 miliona dinara ra razne projekte.

Danas je potpisan ugovor između Direkcije za izgradnju grada i izvođača SMB gradnjom.

Rok za završetak radova na Velikoj terasi je šest meseci.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1355
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.