Komentara: 0
Pregleda: 3696

Objavljen spisak dužnika čiji su računi u blokadi više od 3 godine

03.04.2010. u 12:32h
Izvor: RTV Yueco
Objavljen spisak dužnika čiji su računi u blokadi više od 3 godine

Ukupno 384 dužnika koje je registrovao Privredni Sud u Subotici nalazi se na spisku 10.977 firmi, udruženja, zadruga i sportskih društava koji će biti ugašeni ukoliko u roku od 60 dana ako ne uplate avans za pokretanje stečaja, podnesu plan reorganizacije ili bar na jedan dan odblokiraju račun, objavljeno je na sajtu NBS.

Među njima su "Azotara", "Solid", "Koming", Ženski Fudbalski klub "Spartak", Košarkaški klub "Spartak", Pink Autoškola, Braća Đorđević, Braća Đorđević & CO., SI&SI servis, Fajndrinks, Regionalni Dani i još mnogo drugih malo poznatih firmi.

Novi Zakon o stečaju, koji je na snagu stupio 1. januara ove godine, a čije su odredbe o automatskom pokretanju stečaja stupile na snagu juče, predvidja da svi subjekti koji su u blokadi duže od tri godine, budu brisani iz registra Agencije za privredne registre. Međutim, objava spiskova ne znači i da će se privredni subjekti koji će se naći na njima automatski brisati iz registra Agencije za privredne registre.

Po dostavljanju spiska, privrednim sudovima, stečajni sudija će doneti rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka. Nakon toga, počinje da teče rok od 60 dana, u kome je moguće da se uplati avans, kako bi se izbeglo automatsko brisanje iz APR-a i umesto toga otvorio redovan stečaj, u kome privredni subjekat može da nastavi da funkcioniše podnošenjem pripremljenog plana reorganizacije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3696
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.