Komentara: 3
Pregleda: 6823

Objavljena preliminarna lista za studente koji su konkurisali na Ekonomski fakultet

01.07.2020. u 16:38h
Izvor: TV Subotica
Budući brucoši juče su polagali prijemni ispit na Ekonomskom fakultetu, na kojem je zabeleženo izuzetno veliko interesovanje kandidata, najveće još od 2013. godine, poručuju iz ove visokoobrazovne ustanove, a najtraženiji smer bila je poslovna informatika. Tokom prepodneva izašli su preliminarni rezultati.
Objavljena preliminarna lista za studente koji su konkurisali na Ekonomski fakultet

Želja za indeksom Ekonomskog fakulteta i zvanjem diplomiranog ekonomiste privukla je veliki broj bivših srednjoškolaca. Ispred njih je još samo prijemni ispit, a većina se nada budžetu.

- Malo sam imala tremu, a želim da upišem smer finansije - rekla je buduća studentkinja iz Stanišića.

- Želim da upišem smer računovodstvo i revizija, nisam imala tremu i učila sam dosta - dodala je njena vršnjakinja iz Zrenjanina.

- Agroekonomiju želim da upišem, spremio sam se i nadam se najboljem - rekao je budući brucoš iz Subotice.

Objavljena preliminarna lista za studente koji su konkurisali na Ekonomski fakultetKonkurs je raspisan za upis 792 studenta na prvu godinu, od kojih u sedištu fakulteta u Subotici ima 314 slobodnih mesta, dok će preostali studirati u Novom Sadu i Bujanovcu. Tačno 195 budućih subotičkih brucoša upisaće se o trošku budžeta, a njih 119 biće na samofinasiranju. Kako kažu iz Studenstke službe, već godinama unazad ne pamte ovoliko interesovanje kandidata.

- Ovo je bila najbolja prijava kandidata još od 2013. godine, tako da ukupna kvota koja je bila predviđena za samofinansiranje za Suboticu i Novi Sad je u potpunosti potpunjena, odnosno imamo 100 odsto popunjenosti kvote. Izuzetno smo zadovoljni kako je sve to izgledalo ove godine na našem fakultetu i nadam se da će većina tih kandidata, nakon objavljivanja rang liste, da izabere da studira kod nas - rekao je Stevica Divnić, rukovodilac Studentske službe.

Objavljena preliminarna lista za studente koji su konkurisali na Ekonomski fakultetOd osam dostupnih studijskih programa najveće interesovanje bilo je za četiri, pa se najviše njih opredelilo da studira poslovnu informatiku, finansije, bankarstvo i osiguranje, marketing i menadžment.

- To su standardno najtraženiji studijski programi, koji su svake godine interesantni budućim studentima. Ove godine je poslovna informatika zabeležila povećano interesovanje u odnosu na prošlu godinu, a takođe je marketing vrlo interesantan kandidatima - dodao je Divnić.

Objavljena preliminarna lista za studente koji su konkurisali na Ekonomski fakultetKako su uradili prijemni ispit, budući brucoši Ekonomskog fakulteta saznali su danas nakon što je objavljena preliminarna rang lista, dok će konačni rezultati biti dostupni za nedelju dana, nakon čega će uslediti i upis.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 6823

Povezana vest

Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

prijemni ispit na ekonomskom fakultetu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.