Komentara: 28
Pregleda: 6292
Video
Foto

Obnovljen teniski teren na Paliću

20.05.2024. u 12:59h
Izvor: Subotica.com
Obnovljen teniski teren na Paliću

Teniski teren na Paliću za zablistao je novim sjajem. Zajedničkim snagama braće Sabanov, Ivana i Mateja, i Grada Subotice, umesto urušene betonske, dobio je akrilnu podlogu, osvetljenje, zaštitnu ogradu i spreman je za treninge i mečeve internacionalnog ranga.

- Grad Subotica je grad poznat po bogatstvu tradicija, naročito u oblasti sporta, o kojoj svedoči Teniski klub „Palić 1878“. Te godine počeo je da se igra tenis na Paliću. Teniski klub raspolaže sa devet terena, od kojih je osam sa šljakom, a deveti, nekada betonski, sada je rekonstruisan novom akrilnom podlogom, proširen je, postavljena je nova zaštitna ograda i postavljeno je osvetljenje. Sada ispunjava uslove za odigravanje internacionalnih utakmica – istakao je gradonačelnik Stevan Bakić, ujedno nosilac liste "Aleksandar Vučić - Subotica sutra" na predstojećim lokalnim izborima. - Inicijativa je krenula od braće Sabanov, koji su uložili 25.000 evra a Grad je učestvovao sa 11.4 miliona dinara za opremanje i osvetljenje.

Obnovljen teniski teren na Paliću

Braća Sabanov su jedini Subotičani koji imaju ATP titulu, osvojili su Serbia open i veliki broj međunarodnih turnira. Pre tri godine iz Osijeka su se vratili u rodni Pali, gde su  nastavili da treniraju.

- Na ovom mestu nekada je bio betonski teren koji je bio urušen, došli smo na ideju da ga rekonstruišemo, sve je počelo u septembru jer smo morali najpre prvo da ga proširimo, pa skinemo sav taj beton i stavimo novu podlogu – priča Ivan Sabanov. - U poslednje vreme najviše turnira igramo na brzim podlogama, u Srbiji ima samo jako malo terena sa ovom podlogom na kojoj se igraju veliki turniri, i nismo imali gde da se pripremamo. Tako smo došli na ideju da napravimo teren da bi  i mi i drugi igrači imali gde da treniraju.

Obnovljen teniski teren na Paliću

Izvor: Subotica.com
Obilazak teniskog terena na Paliću Obilazak teniskog terena na Paliću Obilazak teniskog terena na Paliću Obilazak teniskog terena na Paliću Obilazak teniskog terena na Paliću Obilazak teniskog terena na Paliću Obilazak teniskog terena na Paliću Obilazak teniskog terena na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 3 nedelje
Komentara: 28
Pregleda: 6292
Povezane teme

tenis klub palić

stevan bakić

izbori2024

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.