Komentara: 1
Pregleda: 7658

Obnovljena unutrašnjost dva studentska doma

06.02.2017. u 17:18h
Izvor: TV Subotica
Studentski centar u Subotici je tokom prošle godine u dva studentska doma kojima upravlja izvršio veliki broj građevinskih radova, sa ciljem unapređenja studentskog standarda.
Obnovljena unutrašnjost dva studentska doma

Studentski centar u svom sastavu ima studentske domove „Bosa Milićević“ i „Ivo Lola Ribar“ u kom su smešteni studenti sa Ekonomskog fakulteta, Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera, Građevinskog fakulteta i Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Ukupan kapacitet smeštaja za buduće akademske građane je 699, a trenutno ih u „Bosi“ ima 470, a u „Loli“ 211. Studentski centar kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta usluga koje pruža studentima koji tokom studija u našem gradu žive u domovima. Tako je u toku prošle godine izvršen niz građevinskih radova, zahvaljujući sredstvima obezbeđenim na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, donacijama i delom sopstvenih sredstava.  

„Trudimo se da budu opremljeni koliko god nam dozvoljava budžet, kao što smo to i ove školske godine učinili. Zamenjen je svetlarnik na jednom stepeništu, urađeni su molersko-farbarski radovi, keramičarski radovi, stolarski radovi u kuhinjama i sitne popravke. U domu „Ivo Lola Ribar“ nije bilo većih ulaganja s obzirom da je jedan deo skoro obnovljen pa u njemu imamo samo molersko-farbarske radove, dok je desno krilo zatvoreno, ali se mi nadamo većim investicijama kako bismo i to krilo završili“, kaže Silvija Prekajski, direktorica Studentskog centra „Subotica“.

Svaka generacija studenata ostavila je neki svoj, prepoznatljiv pečat i trag u studentskim sobama, što doprinosi autentičnom duhu i atmosferi koja vlada u domovima, ipak, „novo ruho“ kojim se ti tragovi donekle brišu, je neophodno jer je najvažnije da prostor bude što bezbedniji i adekvatniji za život.

„Ima tu istorije, ali ta istorija ima i vek trajanja. U Domu imamo nameštaj koji je star 30 do 40 godina i koji se na kraju totalno raspadne ili biva zamenjen novim pa završi u podrumu. Uvek ima novih studenata koji će pisati neku svoju istoriju. Kada spominjemo nameštaj koji ima trag istorije, tu je i onaj koji je na Univerzijadi 2009. godine podeljen po čitavoj Srbiji u učeničkim i studentskim domovima i koji je tu da na taj događaj podseća naše studente“, dodaje Prekajski.

Visok standard koji Studentski centar „Subotica“ pruža, ogleda se i u dobijenom ISO standardu 9001/201, uz koji ima i ISO 22.000 - podgrupa E, koji se odnosi na bezbednost hrane, po čemu je Centar jedinstven u Srbiji. Dva restorana u sklopu Centra na „liniji“ nude bar pet vrsta obroka, poštujući jelovnike svih veroispovesti u našoj sredini, po ceni od 170 dinara za tri obroka dnevno.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 7658
Povezane teme

studentski dom

studentski dom bosa miličević

studentski dom ivo lola ribar

silvija prekajski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.