Komentara: 0
Pregleda: 2277

Obračun sa narkomanijom

23.09.2009. u 20:05h
Izvor: RTV Yueco
Obračun sa narkomanijom

Izvršno veće Vojvodine zahteva od svih državnih organa da se beskompromisno obračunaju sa jednim od najvećih problema među mladima - narkomanijom. Izvršno veće je donelo takvu odluku na osnovu najnovijih podataka iz istraživanja sprovedenog među mladima u Vojvodini, iz kojih se vidi da čak 98 % mladih zna gde i od koga mogu da kupe drogu.

Izvršno veće Vojvodine traži od Ministarstva unutrašnjih poslova da pohapsi sve narkodilere, a od pravosudnih organa da efikasno procesuiraju optužene za trgovinu opojnih droga i da ih kazne u skladu sa društvenom opasnošću ovog krivičnog dela.

Izvršno veće traži od Ministarstva prosvete da posebnu pažnju posveti edukaciji učenika o bolestima zavisnosti - alkoholizmu i narkomaniji, jer ona ostavlja tragične posledice ne samo na mlade i njihove porodice, već i na čitavo naše društvo.

Izvršno veće je odlučilo da formira svoje radno telo koje će se baviti bolestima zavisnosti, koje će u saradnji sa nadležnim republičkim i organima lokalne samouprave koodinirati sve neophodne aktivnosti u borbi sa jednim od najvećih problema savremenog čovečanstva.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 4 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2277
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.