Komentara: 2
Pregleda: 8668

Obrazac za oslobađanje od pretplate za RTV

16.12.2016. u 13:11h
Izvor: Subotica.com
Kancelarija zaštitnika građana grada Subotice izdala je saopštenje u kojem obaveštava građane na mogućnost oslobađanja takse za RTV. Ovo oslobađanje se odnosi isključivo za nestambene površine.
Obrazac za oslobađanje od pretplate za RTV

Građani koji koriste električnu energiju (merilo električne energije) za voćnjake i / ili druge useve isključivo za navodnjavanje, treba da podnesu zahtev za oslobađanje od plaćanja takse za javni medijski servis Radio – televiziji Vojvodine, jer po Zakonu o javnim medijskim servisima ovi građani nisu obveznici plaćanja takse. U zahtevu treba odrediti u koju svrhu se koristi električna energija (npr. navodnjavanje) i za to pružiti relevantan dokaz.

Ova okolnost se prvenstveno dokazuje fotokopijom posedovnog (imovinskog) lista iz čega se vidi, da na parceli nema stambene zgrade, nego je kultura voćnjak ili drugi usev. Kao dokaz može da posluži i rešenje za porez na imovinu za 2016. godinu iz kojeg se vidi namena zemljišta (voćnjak, usevi itd...) i da ne postoji stambena zgrada na istoj. Ukoliko postoji zaključen ugovor sa Elektrodistribucijom u vezi postavljanja električnog brojila u svrhu navodnjavanja, tada ovaj dokaz se prilaže uz zahtev.

Kancelarije zaštitnika građana grada Subotice predlaže građanima da traže oslobađanje od plaćanja ove takse unazad za celu godinu (od dana uvođenja takse), jer ovi zasadi su višegodišnji, te namena zemljišta se ne menja tokom kalendarske godine.

Kancelarija ombudsmana je pripremila obrazac za oslobađanje od plaćanja ove takse za gore navedene građane, te isti treba popuniti, priložiti potrebne dokaze i dostaviti preporučenim pismom JAVNOJ MEDIJSKOJ USTANOVI „Radio-televizija Vojvodine“, Služba za RTV taksu, Novi Sad, Ignjata Pavlasa 3.

Prilog: Zahtev za donošenja rešenja o oslobađanju obaveze plaćanja takse za javni medijski servis zbog nepostojanja osnove za plaćanje takse

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 8668
Povezane teme

rtv pretplata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.