Komentara: 0
Pregleda: 2237

Obuka za nezaposlene inženjere poljoprivrede

27.09.2011. u 20:51h
Izvor: RTV Yueco
Obuka za nezaposlene inženjere poljoprivrede

Na osnovu javnog poziva Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, na Otvorenom univerzitetu je počela obuka nezaposlenih inženjera poljoprivrede koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srbije. Obuka se održava u 34 grada u Srbiji, a samo se u Subotici prijavilo 42 nezaposlena diplomirana agronoma. Nakon završene obuke kandidati će biti testirani, a 1500 kandidata koji pokažu najbolje znanje biće zaposleni.

Martina Gabrić je inženjer agronomije i došla je na obuku kako bi stekla još više znanja. Njeni roditelji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo i ona želi da im pomogne u ovom poslu, kao savetodavac. Program se sastoji od 3 modula. Prvi je modul tiče se savetodavnih veština, drugi kreditne politike, a treći ekonomskog profita i menadžmenta. Obuka će trajati do četvrtak, a nakon toga 1500 lica dobiće posao kao asistent savetodavca, kako bi se smanjio broj diplomiranih inžinjera sa liste nezaposlenih u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, što je i bio cilj Ministarstva poljoprivrede.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2237
Povezane teme

inženjer poljoprivrede

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.