Komentara: 0
Pregleda: 1772

Obuke za nezaposlene žene

15.10.2009. u 16:48h
Izvor: RTV Yueco
Obuke za nezaposlene žene

Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova organizovaće obuke za nezaposlene žene sa teritorije Vojvodine, koje se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, u periodu oktobar - decembar 2009. godine.

Obuka će polaznicama pružiti osnovno informatičko znanje i obučiti za negu starih, odnosno za zanimanje gerontodomaćice. U ovom periodu biće obuhvaćeno oko 300 nezaposlenih žena, većinom iz manjih sredina, pošto je dostupnost svake vrste edukacije u njihovim slučajevima vrlo niska.

Akcenat će biti stavljen na informatičko opismenjavanje, jer je, bez obzira na starosnu dob i kvalifikaciju, još uvek veoma velik broj nezaposlenih žena koje ne vladaju osnovnim informatičkim znanjima, a to predstavlja osnovnu prepreku u pronalaženju zaposlenja.

U saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, u toku 2008. i u periodu januar - mart 2009. godine, kroz program obuka prošlo je preko hiljadu nezaposlenih žena u Vojvodini. Za sprovođenje ovog programa, iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je četiri miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1772
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.