Komentara: 0
Pregleda: 1775

Obustavljeno trgovanje akcijama Javnih skladišta

31.01.2011. u 15:37h
Izvor: RTV Yueco
Obustavljeno trgovanje akcijama Javnih skladišta

Beogradska berza privremeno je obustavlia trgovanje akcijama izdavaoca - Javna skladišta a.d. , Subotica.

Kao razlog, navedeno je da izdavalac izdao obične akcije sa pravom glasa bez javne ponude, a Komisija za hartije od vrednosti dostavila je Berzi Rešenje kojim je Izdavaocu odobreno izdavanje akcija bez javne ponude.

Datim Rešenjem Komisije, javnim skladištima je odobrena zamena postojećih 581.737 komada akcija, nominalne vrednosti od 100 dinara, izdavanjem novih 193.122 komada običnih akcija, pojedinačne nominalne vrednosti 600 dinara, tako da osnovni kapital Javnih skladišta sada ukupno iznosi 115 miliona 873 hiljade 200 dinara. Radi sprovođenja postupka usklađivanja broja akcija i vrednosti akcija Izdavaoca u Centralnom registru, odnosno sprovođenja postupka upisa nove emisije akcija odlučeno je da se obustavi trgovina akcijama.

Trgovanje akcijama “Javnih skladišta” organizovano je na vanberzanskom tržištu. Privremena obustava traje najduže dva meseca od dana donošenja Rešenja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1775
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.