Komentara: 0
Pregleda: 1980

Od 1. oktobra sve na jednom šalteru

15.10.2010. u 15:46h
Izvor: RTV Yueco
Od 1. oktobra sve na jednom šalteru

Od 1.oktobra prijave i odjave zaposlenih na zdravstveno osiguranje, osiguranje u slučaju nezaposlenosti i penzijsko i invalidsko osiguranje obavljaju se na jednom šalteru, rečeno je na sastanku Saveta za zdravstvo i socijalnu zaštitu koji je održan u prostorijama subotičke filijale Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Republički zavod za zdravstveno osiguranje i Nacionalna služba za zapošljavanje od maja meseca ove godine omogućili su da se zaposleni na zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju nezaposlenosti prijavljuju na jednom šalteru, a od 1. oktobra jednošalterskom sistemu priključio se i Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. Prema rečima direktorke subotičke filijale Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, Olivere Radnić, novi sistem omogućiće velike uštede.

Na sastanku je bilo reči i o aktuelnostima na polju primarne zdravstvene zaštite stanovništva. Članica GV zadužena za oblast zdravstvene zaštite, Maria Biači kaže da gradska uprava, uprkos teškoj materijalnoj situaciji, ulaže napore kako bi odgovorila na zahteve građana koji traže više apotekarskih i zdravstvenih ustanova.

Dato je obećanje da će, ukoliko dođe do rušenja objekta u blizini bivše fabrike Zorka, u kojem je smeštena apoteka, ona biti premeštena u ambulantu MZ Peščara. Time će se sprečiti mogućnost da 7000 građana ove MZ, ostane bez apotekarskih usluga.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1980
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.