Komentara: 21
Pregleda: 9448

Od 2015. godine novi granični prelaz sa Mađarskom

31.03.2014. u 17:08h
Izvor: Subotica.com
Početkom radova na rekonstrukciji Njegoševe ulice, koja spaja Bajmok sa obližnjim graničnim prelazom „Bačalmaš“ sa mađarske strane, realizacija Programa prekogranične saradnje Srbije i Mađarske ušla je završnu fazu, nakon čega bi sa obe strane granice bile izgrađene moderne saobraćajnice sa graničnim prelazom koji bi funkcionisao 24 časa dnevno.
Od 2015. godine novi granični prelaz sa Mađarskom

Gradonačelnik Jene Maglai, izjavio je da očekuje da će ceo posao biti završen u 2015. godini.

- Ovo je jedan od značajnijih gradskih infrastrukturnih projekata u ovoj godini i nastavak onoga što je urađeno u Bačkim vinogradima, otvaranjem tamošnjeg prelaza prema Mađarskoj. Ovo je vrlo bitan preduslov za razvijanje regije. Sa mađarske strane je dosta toga već dovršeno, dok se sa naše malo kasni, ali verujem da ćemo naredne godine ovde imati novi granični prelaz. Asfaltiranje Njegoševe ulice je preduslov za gradnju graničnog prelaza i verujem da će izvođači ispoštovati rokove – rekao je Maglai.

Partner u ovom IPA projektu je grad Subotica za srpske strane, koji u njemu učestvuje sa 868.555 evra. Donacija Evropske unije je 738.271 evra, a najveći deo učešća Subotice, koje iznosi 15 odsto, je pokrio Pokrajinski sekretarijat za finansije, koji je dao 112.463 evra. Vrednost radova na asfaltiranju Njegoševe ulice, u dužini od šest kilometara, je 90.774.522 dinara, a izvođač je subotički „Vojput“. Nadzorni poslovi, vredni 15.700 evra, povereni su takođe subotičkoj firmi „Suprojekt“.

Od 2015. godine novi granični prelaz sa Mađarskom

- Deo saobraćajnice koji prolazi kroz Bajmok, u dužini od 1.300 metara biće proširen za 80 centimetara i ojačan. Širina saobraćajnice do granice će biti šest metara i u put će biti ugrađeno ukupno 4.000 tona asfalta – rekao je Duško Dražić, direktor „Vojputa“, koji je dodao da će saobraćajnica biti završena do 27. juna.

Bajmočanin Rajko Toković, koji živi u Njegoševoj ulici, naglasio je da će nova saobraćajnica i gradski prelaz povoljno uticati i na ekonomsku situaciju u naselju.

- Očekujem da će mala privreda procvetati, jer će frekvencija saobraćaja biti višestruko povećana i pojaviće se potreba za otvaranjem ugostiteljskih objekata i prodavnica mešovite robe. Isto tako, supruga i ja često idemo u Mađarsku, i sada će nam to biti u velikoj meri olakšano – rekao je Rajko Toković.

Izvor: Subotica.com

Obilazak početka radova na sanaciji puta u Njegoševoj ulici u Bajmoku

Obilazak početka radova na sanaciji puta u Njegoševoj ulici u Bajmoku Obilazak početka radova na sanaciji puta u Njegoševoj ulici u Bajmoku Obilazak početka radova na sanaciji puta u Njegoševoj ulici u Bajmoku Obilazak početka radova na sanaciji puta u Njegoševoj ulici u Bajmoku Obilazak početka radova na sanaciji puta u Njegoševoj ulici u Bajmoku Obilazak početka radova na sanaciji puta u Njegoševoj ulici u Bajmoku Obilazak početka radova na sanaciji puta u Njegoševoj ulici u Bajmoku Obilazak početka radova na sanaciji puta u Njegoševoj ulici u Bajmoku
Pogledaj ostale fotografije

Potpisivanje ugovora povodom rekonstrukcije i sanacije deonice puta Bajmok - GP

Potpisivanje ugovora povodom rekonstrukcije i sanacije deonice puta Bajmok - GP Potpisivanje ugovora povodom rekonstrukcije i sanacije deonice puta Bajmok - GP Potpisivanje ugovora povodom rekonstrukcije i sanacije deonice puta Bajmok - GP Potpisivanje ugovora povodom rekonstrukcije i sanacije deonice puta Bajmok - GP Potpisivanje ugovora povodom rekonstrukcije i sanacije deonice puta Bajmok - GP Potpisivanje ugovora povodom rekonstrukcije i sanacije deonice puta Bajmok - GP Potpisivanje ugovora povodom rekonstrukcije i sanacije deonice puta Bajmok - GP Potpisivanje ugovora povodom rekonstrukcije i sanacije deonice puta Bajmok - GP
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 9448
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.