Komentara: 11
Pregleda: 2512

Od četvrtka suzbijanje komaraca

02.07.2024. u 13:01h
Izvor: Subotica.com
Tretman suzbijanja komaraca sa zemlje i iz vazduha biće sproveden u periodu od 4. do 10. jula.
Od četvrtka suzbijanje komaraca

Tretman će biti izvršen u vremenu od 18h do 23h prvog dana u okviru navedenog termina sa povoljnim meteorološkim uslovima, u odsustvu padavina, vetra i bez ekstremno visokih temperatura vazduha.

Suzbijanje komaraca iz vazduha biće realizovano na teritoriji mesnih zajednica Kelebija, Ljutovo, Donji Tavankut, Gornji Tavankut, Radanovac, Zorka i Makova sedmica.

Tretman sa zemlje vršiće se u mesnim zajednicama Novo selo, Gat. Ker, Aleksandrovo, Mali Bajmok, Peščara, Dudova šuma, Centar I, Centar II, Centar III, Prozivka, Bajnat, Novi grad, Kertvaroš, Mali Radanovac, Željezničko naselje, Palić, Hajdukovo, Čantavir, Bačko Dušanovo, Verušić, Mišićevo, Mala Bosna, Đurđin, Stari Žednik, Novi Žednik, Višnjevac, Bikovo, Bajmok, Šupljak i Bački Vinogradi. 

Tretman sa zemlje će se vršiti ULV tehnikom, preparatom na bazi aktivne materije deltametrin, a iz vazduha preparatom na bazi aktivne materije "lambda cihalotrin". Preparati su toksični za pčele, pa se mole pčelari da svoje košnice zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje 5 km od mesta vršenja tretmana. Dejstvo navedenih preparata traje tri dana. Mape sa lokacijama na kojima se vrši tretman dostupne su na fejsbuk i internet stranici www.oris.rs.

Za više informacija pozvati 025/ 515 50 55.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 dana i 6 časova
Komentara: 11
Pregleda: 2512
Povezane teme

suzbijanje komaraca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.