Komentara: 15
Pregleda: 3912

Od Hajdukova do Bačkih Vinograda na dva točka

15.10.2022. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Kada bude završena izgradnja biciklističke staze koja spaja Hajdukovo i Bačke Vinograde, od Subotice do graničnog prelaza moći ćemo da stignemo i na dva točka.
Od Hajdukova do Bačkih Vinograda na dva točka

Reč je IPA projektu Srbije i Mađarske „Opti bajk 2“, u okvru koga će se izgraditi 1500 metara biciklističke staze, koja je važna kako građanima koji svakodnevno putuju u Mađarsku na posao, tako i za razvoj cikloturizma i očuvanje životne sredine. Vrednost izgradnje staze između Hajdukova i Bačkih Vinograda je 566.000 evra, od čega su Subotica i Tompa, partnerska opština iz Mađarske , dobile bespovratno po 200.000 evra.

- Tokom „Opti-bajk 1“ projekta izgrađeno je 7,9 kilometara staza u Bačkim Vinogradima i Kelebiji a  urađena je i dokumenatcija za 25 kilometara staza u Subotici i okolini – objašnjava Akoš Ujhelji, menadžer projekta. - Plan je da naredne godine ponovo konkurišemo za sredstva za novih deset kilometara ka Malim Pijacama i u samom gradu do Malog Bajmoka, gde takođe svaki dan putuje dosta radnika i biće mnogo bezbednije ako i tamo izgradimo biciklističku stazu.

Od Hajdukova do Bačkih Vinograda na dva točkaOvaj projekat je jako važan za meštane Bačkih Vinograda i Hajdukova, koji svaki dan idu i vraćaju se sa posla.

- Ne samo da će im biti olakšan odlazak na posao, već je i bezbednost saobraćaja na većem nivou jer je ovaj put jako opterećen kamionima, tu je i krivina koja često  zadaje problem. Sada će moći da idu bezbedno, biciklističkom stazom – dodaje Robert Katona, predsednik Saveta MZ.

Od Hajdukova do Bačkih Vinograda na dva točka

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 3912
Povezane teme

biciklistička staza

bački vinogradi

hajdukovo

akoš ujhelji

izgradnja biciklističke staze

optibike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.