Komentara: 11
Pregleda: 6271

Od koga treba čuvati đake u školama?

13.09.2013. u 14:16h
Izvor: Vojvođanska Svaštara
Zbog nedovoljno policajaca u MUP-u, koji bi obavljali dužnost školskog policajca većina srednjih školi u Subotici angažuje privatne agencije za obezbeđenje, dok se u osnovnim školama nadzor nad decom obavlja putem video nadzora u prisustvu domara i dežurnih nastavnika.
Od koga treba čuvati đake u školama?

Pred početak školske godine Policijska uprava u Subotici i članovi Aktiva direktora škola održali su sastanak na kome je podnet izveštaj o bezbednosti đaka tokom prošle godine. Razgovaralo se na temu nasilja, saobraćaja i međusobnoj saradnji škola i policije i zaključak je da stanje bezbednosti nije pogoršano u odnosu na prethodne godine.

U OŠ „Ivan Milutinović" kažu da se ova škola za vreme časova zaključava.

- Postoje pravilnici mere bezbednosti koji nalažu obavezna dežurstva, način reagovanja i druge mere koje sve škole moraju da poštuju, ali svaka ponaosob je obezbedila u većini slučajeva video nadzor i osoblje koje brine o deci i bezbednosti. Policija nam je skrenula pažnju da obratimo pažnju na grupe navijača koji bi mogli da povrede đake, kaže direktor škole Ivan Stipić.

U Srednjoj tehničkoj školi „Ivan Sarić" školskog policajca angažuje MUP, škola plaća radnika obezbeđenja, ali u blizini škole je uvek i pozornik.

Igor Bem, direktor Srednje ekonomske škole „Bosa Milićević" je tražio od MUP-a jednog policajca, ali mu je rečeno da ih nema dovoljno zbog čega je škola angažovala privatno obezbeđenje. Ista situacija je i u u Gimnaziji „Svetozar Marković".

- Nedostatak ljudi u policiji je razlog zašto imamo privatno obezbeđenje. U školi nemamo problema sa bezbednošću, ali iz predostrožnosti i da bi roditelji bili mirni, a mi pripravni na neželjene situacije sigurniji smo kada je obezbeđenje prisutno kaže Igor Bem.

Izvor: Vojvođanska Svaštara
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 6271
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.