Komentara: 24
Pregleda: 6855

Od novembra skuplje daljinsko grejanje

04.10.2022. u 11:07h
Izvor: Subotica.com
Gradsko veće dalo je saglasnost Toplani za korekciju cene daljinskog grejanja, pa će usluge ovog javnog preduzeća od narednog meseca biti skuplje za oko 10 odsto.
Od novembra skuplje daljinsko grejanje

Za kategoriju stambenih prostora, građani će umesto 5,13 dinara, kilovat utrošene toplotne energije plaćati 5,70 dinara, a kada su u pitanju poslovni prostori za kilovat utrošene energije će, se umesto 6,14 dinara, plaćati 7,13 dinara.

Korisnici usluga ovog javnog preduzeća će više novca morati da izdvoje i za fiksni deo, koji se plaća tokom cele godine. Od  sledećeg meseca umesto 28, 85 dinara po metru kvadratnom, fiksni deo po kvadratu će iznositi 31,54 dinara.

Nova cena instalisane snage iznosi 248,44 dinara po kilovatu.

Na sve cene obračunava se PDV od 10 odsto, a novi cenovnik JKP "Subotička toplana" će se primenjivati od 1. novembra. 

Posećamo, JKP "Subotička toplana" sredinom prošlog meseca uputilo je zahtev Gradu za korekciju cena, a kako nam je tada rečeno zatraženo je poskupljenje tek toliko da Toplana pokrije svoje troškove.

Tražili smo poskupljenje od 10 odsto, to je zaista minimalno što smo mogli. Gas je ka nama skuplji za 12 odsto, a struja čak 26,3 odsto. Gledali smo samo da pokrijemo naše troškove, jer se mi finansiramo iz sopstvenih sredstava - izjavio je direktor ovog preduzeća, Saša Petković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 6855
Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

grejanje

skuplje grejanje

poskupljenje grejanja

gradska toplana

daljinsko grejanje

jkp subotička toplana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.