Komentara: 43
Pregleda: 20389

Od petka zabrana okupljanja više od deset ljudi, obavezno nošenje maske gde nije moguće ispoštovati distancu

15.07.2020. u 14:53h
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj sednici Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od korona virusa donete su najnovije odluke koje se tiču okupljanja i nošenja zaštitnih maski. Nova Odluka primenjivaće se od petka.
Od petka zabrana okupljanja više od deset ljudi, obavezno nošenje maske gde nije moguće ispoštovati distancu

Na teritoriji cele Republike, bez obzira da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija, zabranjena su okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od deset ljudi, saopštio je Krizni štab. Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.

- Mera koja se tiče zaštitnih maski i koja je na snazi u Beogradu, danas je proširena na celu teritoriju Srbije. Zaštitne maske obavezne su i na otvorenom prostoru, na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta i slično. Na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru, preporučuje se nošenje zaštitnih maski - navodi se u saopštenju.

Sve navedene mere važiće od petka, 17. jula.

Nadzor nad primenama mera ove naredbe vršiće Gradska uprava Grada Subotice putem Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 43
Pregleda: 20389

Povezane vesti

Povezane teme

krizni štab

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.