Komentara: 50
Pregleda: 44566

Od srede obavezan karantin po ulasku u Mađarsku

12.07.2020. u 15:19h > 17:17
Izvor: Subotica.com
Mađarska od srede uvodi određene mere za putnike zbog sprečavanja širenja korona virusa, najavio je mađarski premijer Viktor Orban. U praksi to znači da će putnici iz Srbije (i državljani Mađarske) morati na pregled, ali i u karantin.
Od srede obavezan karantin po ulasku u Mađarsku

Mađarska vlada saopštila je danas da od srede uvodi restrikcije za ulazak osoba iz zemalja gde se stopa infekcije koronavirusom smatra umerenom ili visokom. Prema ovim merama, svi putnici koji dolaze iz zemalja koje su označene kao "žuta" i "crvena" zona, moraće da prođu lekarski pregled i biće stavljeni u 14-dnevni karantin.

Kako je objašnjeno, to se odnosi kako na državljane Mađarske koji dolaze iz drugih zemalja, tako i na putnike iz ovih država. Srbija se, uz Rumuniju, nalazi u grupi zemalja koje su označene žutom bojom. To znači da će putnici iz Srbije morati na pregled, ali i u karantin, koji će do 1. avgusta biti o državnom trošku.

OBUSTAVLJENA LINIJA DO SEGEDINA - Zbog novonastale situacije i epidemioloških mera našeg severnog suseda, Suboticatrans je prinuđen da od srede, do daljeg, obustaviti saobraćanje međunarodne linije Subotica-Segedin.

Ulazak u Mađarsku je zabranjen putnicima koji dolaze sa pasošima Albanije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore, Moldavije, Ukrajine i Belorusije. Putnici iz Hrvatske za sada mogu bez problema u Mađarsku.

Ograničenja će stupiti na snagu u utorak u ponoć. Iz mera će biti izuzet teretni, odnosno tranzitni saobraćaj. Nezvanično saznajemo da će državljani Srbije i Mađarske bez testa i karantina moći ući u Mađarsku do 30 kilometara od granice, najduže na 24 časa.

Nove mere koje stupaju na snagu u sredu biće preispitivane jednom nedeljno, saopštila je Vlada našeg severnog suseda.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 50
Pregleda: 44566

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.