Komentara: 0
Pregleda: 2851

Od sutra dve zimske gume

31.10.2011. u 16:20h
Izvor: RTV Yueco
Od sutra dve zimske gume

Vozači u Srbiji od sutra će morati da na automobilima imaju dve zimske gume na pogonskim točkovima ili letnje gume sa šarama dubokim najmanje četiri milimetra.

To je obaveza iz Pravilnika o tehničkim uslovima vozila u zimskom saobraćaju po kome su zimske gume obavezne od 1. novembra bez obzira na spoljnu temperaturu i uslove na kolovozu, odnosno da li ima snega. Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić u oktobru je ponovo odložio primenu novog pravilnika po kome bi zimske gume bile obavezne na sva četiri točka. Mrkonjić je odlaganje primene novih pravila obrazložio potpuno istim razlogom kao i 2010. godine - da su se proizvođači i uvoznici guma žalili da nemaju dovoljno guma i da građani neće stići da ih nabave.

Srpski komitet za bezbednost saobraćaja kritikovao je odlaganje obaveze, navodeći da se time ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju. Predstavnik te organizacije Damir Okanović rekao je za agenciju Beta da bi trebalo uvesti obavezu da se zimske gume upotrebljavaju kada su na putu zimski uslovi, a ne od fiksnog datuma.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2851
Povezane teme

zimske gume

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.