Komentara: 55
Pregleda: 12566

Od sutra se u stacionarnom delu bolnice primaju samo hitni slučajevi

16.07.2020. u 15:45h
Izvor: Subotica.com
Na Infektivnom odeljenju i Kovid centru trenutno je hospitalizovano 56 pacijenata, od kojih je 34 pozitivno na korona virus, podaci su Opšte bolnice Subotica. S obzirom na sve složeniju epidemiološku situaciju, od sutra će se u stacionarnom delu bolnice primati samo pacijenti koji zahtevaju hitnu medicinsku obradu, uključujući i hitne hirurške intervencije, porođaje i druge dijagnostičke i terapijske procedure.
Od sutra se u stacionarnom delu bolnice primaju samo hitni slučajevi

U poslednja 24 sata, u respiratornoj ambulanti subotičke bolnice pregledano je 28 pacijenata, a zbog sumnje na infekciju virusom kovid-19 na bolničko lečenje primljeno je 13 novih pacijenata, dok su četiri pacijenta otpuštena iz bolnice na dalju kućnu izolaciju i praćenje.

- Svi hospitalizovani pacijenti su za sada stabilnog kliničkog stanja. Dva pacijenta sa težom kliničkom slikom nalaze se u jedinici intenzivnog lečenja, za sada takođe klinički stabilni - navodi se u dnevnom izveštaju o epidemiološkoj situaciji Opšte bolnice Subotica. - Za dete starosti 3 godine, u pratnji majke, čeka se današnji nalaz PCR testa, dete se dobro oseća i klinički je potpuno stabilno.

Kada je u pitanju starosna struktura hospitalizovanih pacijenata, u izveštaju se navodi da je najveći broj pacijenata, oko 34 odsto, starosti od 60 i više godina, pri čemu najstariji pacijent ima 87 godina. Oko 30 odsto hospitalozovanih pacijenata je iz populacije od 51 do 60 godina, 23 odsto pacijenata je uzrasta od 41 do 50 godina, a 12,5 odsto pacijenata ima od 30 do 40 godina.

- S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i angažovanost potrebnih resursa za funkcionisanje kovid dela bolnice u okviru Opšte bolnice Subotica, od petka, 17. jula, primaće se samo pacijenti koji zahtevaju hitnu medicinsku obradu, uključujući i hitne hirurške intervencije, porođaje i druge hitne dijagnostičke i terapijske procedure - dodaje se u izveštaju subotičke bolnice.

Iz bolnice podsećaju da su pacijentima telefonske konsultacije i dalje dostupne, preko brojeva telefona koji su objavljeni na sajtu ove zdravstvene ustanove.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 55
Pregleda: 12566

Povezane vesti

Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.