Komentara: 31
Pregleda: 18636

Od sutra vremenski ograničen rad ugostiteljskih i trgovinskih objekata

16.07.2020. u 15:12h
Izvor: Subotica.com
Gradski štab za vanredne situacije doneo je danas Naredbu, prema kojoj se ugostiteljima koji nemaju baštu, kao i noćnim klubovima naređuje da ograniče radno vreme od 6 do 21 čas, dok se ugostiteljima koji imaju baštu naređuje da radno vreme u zatvorenom delu objekta ograniče na 21 čas, a u otvorenom na 23 časa.
Od sutra vremenski ograničen rad ugostiteljskih i trgovinskih objekata

Naredbom su obuhvaćeni i tržni centri, supermarketi, mini marketi i drugih trgovinski objekti, koji treba da organizuju radno vreme od 6 do 21 čas, a ovo ograničenje se ne odnosi na apoteke i benzinske pumpe.

- U svim javnim zatvorenim prostorima, odnosno objektima, kao i u svim privrednim subjektima koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima (tržni centri, supermarketi, mini marketi), ugostiteljskim objektima, baštama i drugim objektima gde se vriši prodaja robe i pružanje usluga, ograničava se broj lica koja mogu biti istovremeno prisutna u objektu, tako da na svaka 4 metra kvadratna može biti prisutno jedno lice - stoji u Naredbi Gradskog štaba za vanredne situacije. - Na ulazu u objekate mora biti jasno istaknuta površina i broj lica, koja mogu biti istovremeno prisutna u objektima.

Od sutra vremenski ograničen rad ugostiteljskih i trgovinskih objekata

U skladu sa odlukom nacionalnog Kriznog štaba, Gradski štab zabranio je okupljanje više od 10 lica na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru, a za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od 1,5 metra, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum 4 metra kvadratna.

Nošenje zaštitnih maski je obavezno i na otvorenom prostoru, na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od 1,5 metra, a nošenje zaštitnih maski preporučuje se i na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru.

Mere iz ove Naredbe primenjivaće se od petka, 17. jula, a nadzor nad primenom sprovodiće Sekretarijat za inspekcijsko-nadzorne poslove Grada Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 31
Pregleda: 18636

Povezana vest

Povezane teme

gradski štab za vandredne situacije Subotica

korona virus

epidemija korona virusa

epidemiološka situacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.