Komentara: 2
Pregleda: 2868

Odbojka: Miran Kujundžić sa selekcijom Srbije obezbedio plasman na Olimpijske igre

04.07.2024. u 08:00h
Izvor: Subotica.com
Vizu za Olimpijske igre koje se ove godine održavaju u Parizu do sada su overila trojica naših sugrađana. Prvi je svoje mesto na najvećoj sporstkoj smotri izborio plivač Andrej Barna, potom veslač Martin Mačković, a sada se „čekirao“ i Miran Kujundžić odbojkaš Srbije, a bivši igrač Spartaka koji trenutno brani boje poljskog SKRA iz Belhatova.
Odbojka: Miran Kujundžić sa selekcijom Srbije obezbedio plasman na Olimpijske igre
Foto: FIVB

Nakon 12 godina pauze odbojkaška selekcija je deo „olimpijskog karavana“, a za obezbeđeno mesto našeg tima među najboljima velike zasluge imao je Miran Kujundžić čiji su precizni servisi i osvojeni poeni itekako pogurali „plavu četu“ u društvo gde pripada.

Najveći deo posla tim selektora Igora Kolakovića je odradio u prva dva kola poslednjeg turnira Lige nacija u Ljubljani. Okrenuli su meč protiv Kube posle zaostatka 0:2 i slavili 3:2, nakon toga su srušili i Tursku 3:1 - na taj način su se značajno približili vizi za Francusku. Zatim su protiv Poljske uzeli dva seta, ispustili su taj-brejk koji je mogao mnogo da im donese. Međutim, sve se dobro završilo, jer je selkcija Poljske predvođena bivšim reprezentativcom i selektorom Srbije Nikolom Grbićem,  pobedila Kubu sa 3:0 i tako otvorila vrata Srbiji.  Poslednji susret u grupi gde se naš tim sastao sa Slovenijom nije imao rezultatski značaj, Srbija je doživela poraz od Slovenije posle odigranih pet setova. 

Naši odbojkaši su propustili Olimpijske igre u Riju i Tokiju, a sad je prekinut taj dugačak post. Srbiju će u Parizu u kolektivnim sportovima predstavljati košarkaši i košarkašice, odbojkaši i odbojkašice, kao i vaterpolisti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 dana i 4 časova
Komentara: 2
Pregleda: 2868
Povezane teme

odbojka

sportska olimpijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.