Komentara: 1
Pregleda: 2099

Odbojka: MOK "Spartak" počeo sa treninzima u šumi

24.05.2020. u 10:00h
Izvor: Subotičke novine
Odbojka: MOK "Spartak" počeo sa treninzima u šumi

U sredu, 20. maja, počeli su treninzi u Muškom odbojkaškom klubu "Spartak". Prvim treningom okonačna je prinudna pauza koju je malo ko mogao da zamisli.

- Nismo navikli na ovako nešto. Do sada smo praktikovali da posle sezone damo igračima 15-20 dana pauze, a onda bi nastavili sa radom. To je najlepši rad, bez pritiska i tenzija i to je vreme kada se napreduje. Oduzeto nam je to bilo, ali je dobro što smo se u sredu vratili obavezama. U prvoj fazi radimo napolju, a potom ulazimo u salu. Trebaće nam vremena da se vratimo u ritam, nisu momci navikli da sede kući, a provodili su u sali i po šest sati na dan - kaže Igor Žakić, trener odbojkaša Spartaka.

Odbojka: MOK "Spartak" počeo sa treninzima u šumi

lako su međunarodna odbojkaška takmičenja otkazana, to ne znači da neće biti okupljanja reprezentacija. - Bili smo u kontaktu u proteklom periodu, a najviše je bilo brige za igrače u Italiji i Rusiji, a bilo ih je dosta u periodu kada se virus širio. Hvala Bogu, svi su bili dobro. Sada su svi u Srbiji. Kako je to rekao i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, kult reprezentacije mora da se održi, tako da ćemo raditi tokom leta. To je sjajna stvar, igrači će imati priliku za jak trening, a dato im je do znanja da se na njih računa. Okupljanje bi moglo biti već 1. juna, a postoji plan da tokom leta jedan deo provedemo na nekoj planini - ističe Igor Žakić, koji je ujedno i u stručnom štabu muške seniorske reprezentacije Srbije.

Tokom pauze je, ipak, bilo rada. Igrači su trenirali indivudualno, ali i u grupi, preko odgovarajućih aplikacija i interneta.

- Te "seanse" smo imali tri puta nedeljno, a pomoglo je to da se radi na snazi, fleksibilnosti i izdržljivosti. Nije to bilo pravo rešenje za treninge, ali je u tom momentu bilo jedino moguće - objašnjava Žakić

Spartak je okončao sezonu na petom mestu, poziciju niže od priželjkivane.

- Podredili smo formu plejofu, tražili šansu za iznenađenje. Bilo nam je bitno da se dokopamo četvrtog mesta, to je možda i bilo realno s obzirom na raspored koji nas je čekao. Nadali smo se da ćemo u plejofu pokazati najbolju igru u sezoni, pogotovo pred domaćom publikom, jer uz Vojvodinu važimo za najbolje domaćine. To ostaje sada u domenu "šta bi bilo kad bi bilo". Sezona je ostala ostala bez ukusa, gorkog ili slatkog, prošla je kao da nismo ni radili. - objašnjava strateg "golubova"

Odbojka: MOK "Spartak" počeo sa treninzima u šumiPeriod koji predstoji biće dobar da se igrači vrate u kakvu-takvu formu, a nakon odmora kreću pripreme za novu sezonu.

- Pripreme će početi ranije nego što smo navikli, jer će i sezona počinjati ranije. Ima i igrača kojima ističe ugovor. Nismo mnogo radili na tom planu, ova situacija nas je zatekla, a razgovore oko tima smo planirali na kon što mečevi budu odigrani i kada vidimo kako smo se plasirali. Inicijalne kontakte smo ostvarili, želimo da zadržimo kostur tima, ali će naredne sezone biti i „sveže krvi”. Trudićemo se da napravimo konkuretan tim da budemo među prvih šest, a da našim radom u sali budemo u opciji i za nešto više. - zaključuje Igor Žakić

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2099

Povezana vest

Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.