Komentara: 0
Pregleda: 1101

Odbojka: Porazi oba subotička superligaša za vikend

08.02.2021. u 12:07h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda odigrani su mečevi 15. kola Superlige u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nažalost, obe subotičke ekipe upisale su poraze, ali posle velike borbe, u pet setova. "Golubice" su na svom terenu poražene od Crvene zvezde, dok su "golubovi" poraženi na gostovanju u Nišu.
Odbojka: Porazi oba subotička superligaša za vikend

Muška ekipa Spartaka propustila je da pobedi u važnom meču, kod uvek neugodne ekipe Niša. Da će ovo biti težak i rezultatski neizvestan meč nagovestio je prvi set koji je na razliku pripao domaćoj ekipi. U sličnom ritmu nastvljeno je u drugom, ali i u njemu su Nišlije bile bolje i došle do 2:0.

Snagu i kvalitet tim sa severa Bačke pokazao je u trećem setu, koji je nagovestio da Spartak može da preokrene i dođe do važne pobede, makar u pet setova. "Golubovi" su poleteli, smanjili zaostatak, zatim uz veliku borbenost poravnali, pa je posle svega viđenog bilo najpravednije da peti set odluči pobednika. Nažalost ovaj odlučujući set je pripao domaćinima koji su uspeli da sa više energije da prvi dođu do najvažnijeg poena i ipak pobede.

OK "Niš" - MOK "Spartak" 3:2 (31-29, 25-21, 18-25, 24-26, 15-7)

U redovima Spartaka najefikasniji je bio Nikolić sa 18 osvojenih poena, Jungić je dodao 14, Tumbas 13, Kovač 12, Pavlović 9, Rikardo 5, Marković 3, a Seizović 1.

"Golubice" hrabro protiv Crvene zvezde

Ženski tim Spartaka je u petak dočekao četvrtoplasiranu Crvenu zvezdu. Osokoljene pobedom protiv Beograda u prethodnom kolu, izabranice Mirjane Musulin pokušale u da iznenade svoje suparnice i još više se odmaknu sa dna tabele. Dobro su počele osvajanjem prvog seta, ali nešto iskusnije Beograđanke, njihova duža klupa, nažalost nisu to iznenađenje dozvolile.

Povele su "golubice", gošće su silovito uzvratile, osvajanjem trećeg seta Spartak ponovo prelazi u prednost, ali igračice crveno-bele ekipe ipak dobijaju naredna dva seta i dobijaju meč, verovatno neočekivano teže.

ŽOK "Spartak" - ŽOK "Crvena zvezda" 2:3 (25-19, 13-25, 25-21, 19-25, 10-15)

Najefikasnije kod Spartaka bila je Petrović sa 15 osvojenih poena, slede Jeković sa 12, po 11 su dodali Lekić i Dragović. Vidojević je osvojila 8, FIlipović 6, a Vrcelj 2.

Posle 15 odigranih kola "golubice" su na 8. mestu (tri pobede i dvanaest poraza), dok su "golubovi" 5. sa osam pobeda i sedam poraza. U narednom, šesnaestom kolu, ženska ekipa će gostovati trećeplasiranom Železničaru, dok će muška dočekati Crvenu zvezdu, trenutno osmi tim na tabeli.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1101
Povezane teme

odbojka

ženska odbojka

odbojkaški klub spartak

ženski odbojkaški klub spartak

ženski odbojkaški klub crvena zvezda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.