Komentara: 1
Pregleda: 1736

Odbojka: Posle drame u pet setove Spartak poklekao, Vojvodina vodi 2:0 u seriji

11.04.2022. u 11:03h
Izvor: Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaši Vojvodine stigli su do veoma važne pobede u drugoj utakmici finalne serije plejofa. Vojvodina je sinoć, kao domaćin, nadigrala Spartak sa 3:2, nakon više od dva sata igre. Treći meč igra se u sredu (17h) u Subotici.
Odbojka: Posle drame u pet setove Spartak poklekao, Vojvodina vodi 2:0 u seriji

Početak utakmice bio je u znaku izjednačene igre. Vojvodina je u par navrata imala minimalnu prednost, ali se Spartak svaki put vraćao i stizao je do izjednačenja. Pri rezultatu 12:11 u korist domaće ekipe, Subotičani su napravili seriju od 7:1, najviše zahvaljujući sjajnim napadima Murada Kana. Do kraja ovog perioda više nije bilo iznenađenja, pošto je gostujuća ekipa sačuvala stečenu prednost i povela je sa 1:0.

Drugi deo meča imao je sličan početak kao i prvi. Obe ekipe pružile su svoj maksimum, ali su na izjednačen rezultat uticale i greške. Takva situacija bila je do rezultata 9:9, kada je Vojvodina napravila niz od sedam poena, a za to je zaslužan Stevan Simić, koji je u toj seriji odservirao dva asa. Pokušao je Spartak u nastavku da se rezultatski vrati u ovaj set, ali je vođstvo Vojvodine bilo nedostižno za Subotičane i na semaforu je ubrzo pisalo 1:1.

Gosti su u trećem setu bili rešeni da još jednom pruže jak otpor favorizovanom rivalu. Još jednom je start bio izjednačen, nakon čega je tim Ivice Jevtića uspeo da veže nekoliko poena, i stigne do osobne prednosti (12:7). Međutim, Novosađanima nije trebalo puno vremena da se vrate u igru, pošto su preko Parapunova i Baraneka uspeli da stignu do novog egala. Iako se očekivalo da će se borba tek tada rasplamsati, Subotičani su imali druge planove. Do kraja seta Spartak je ubacio u petu brzinu, napravio je seriju od 12:5 i po drugi put na meču stigao je do vođstva.

Za razliku od prva tri, Vojvodina je od početka četvrtog seta nametnula svoju igru i napravila je lepu rezultatsku razliku. Nemanja Čubrilo je bio dominantan na servis liniji, dok je Parapunov sjajnim napadima nastavio da sakuplja poene. Ipak, Spartak je sve vreme bio za petama rivalu i mudro je čekao svoju šansu. Na kraju ju je i dočekao, pošto je u uzbudljivoj završnici uspeo da preokrene rezultat, a nešto kasnije stigne i do meč lopte. Međutim, ekipa koju sa klupe predvodi Slobodan Boškan bila je dovoljno koncentrisana, uspela je da zaustavi zahuktalog rivala i da meč odvede u odlučujući, peti set.

Neizvesnost je eskalirala u taj-brejku. Spartak je nešto bolje ušao u ovaj set, pošto je na početku stekao minimalnu prednost. Ipak, Vojvodina je brzo uzela stvar u svoje ruke i odvojila se na tri poena prednosti. Pri rezultatu 9:6, Subotičani su greškama rivala i blokom Lečića uspeli da stignu do izjednačenja. Ipak, aktuelni prvak Srbije je uzvratio istom merom i pobednik je ubrzo bio poznat.

Najefikasniji igrač u pobedničkoj ekipi bio je Kamil Baranek sa 23 poena, dok se kod gostiju najviše istakao Murad Kan sa fenomenalnih 35.

Vojvodina - Spartak 3:2
(19:25, 25:20, 18:25, 30:28,15:11)

Vojvodina NS seme: Simić 6, Čubrilo L, Bajandić, Vujović, Negić, Rudić 2, Čubrilo N 7, Mišković, Baranek 23, Kopitić, Vilimanović, Parapunov 20, Mehić 12, Bošnjak.

Spartak: Milović, Marković, Jungić 4, Tomčić, Peić, Lečić 14, Vulikić 4, Nestorović, Kan 35, Dulić, Kone 10, Pavlović 7, Žugić, Tumbas.

NEMA PREDAJE!

Strateg Spartaka, Ivica Jevtić, poručio je da za njegovu ekipu još ništa nije gotovo. Sledi treći meč, ponovo pred subotičkom publikom.

- Čestitam igračima Vojvodine na pobedi. Takođe, čestitam i mojim igračima na velikoj borbi i što su pokazali svoje pravo lice nakon teškog perioda. Znate i sami da je veoma teško igrati u Novom Sadu, jer je Vojvodina ekipa koja pretenduje na najviše rezultate. Drago mi je što smo pokazali da smo i ovde konkurentni. Za nas još ništa nije gotovo, već u sredu igramo na našem terenu i nadam se dobrom rezultatu – rekao je Jevtić.

Treća utakmica odigraće se u Subotici, u sredu od 17.00 časova.

Izvor: Odbojkaški savez Srbije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1736

Povezana vest

Povezane teme

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.