Komentara: 2
Pregleda: 2129

Odbojka: Spartak izjednačio protiv Crvene zvezde, finalista se odlučuje u utorak u Beogradu

27.03.2022. u 11:00h
Izvor: Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaši Spartaka zabeležili su važan trijumf u drugoj utakmici polufinalne serije plejofa. Subotičani su sinoć, u krcatoj Hali sportova, porazili Crvenu zvezdu sa 3:1, čime su izjednačili ukupan rezultat i osigurali majstoricu u Beogradu.
Odbojka: Spartak izjednačio protiv Crvene zvezde, finalista se odlučuje u utorak u Beogradu
Foto: Odbojkaški savez Srbije

Čitav uvodni set bio je u znaku izjednačene igre i velike borbe. Obe ekipe su se povremeno smenjivale u minimalnoj prednosti, uz veliki broj grešaka, pogotovo na startu meča. Ovakva slika viđena je sve do rezultata 20:20, kada je na servis liniju stupio Nikola Meljanac, koji je sa tri vezana as servisa doveo svoju ekipu na korak od vođstva. Nije trebalo puno pulenima Igora Žakića da stignu do tri set lopte, iskoristili su drugu šansu i poveli sa 1:0.

Odbojka: Spartak izjednačio protiv Crvene zvezde, finalista se odlučuje u utorak u Beogradu

Neizvesnost se nastavila i na startu drugog dela igre. Ponovo je višena prava rezultatska klackalica, ali je pri rezultatu 7:7, Spartak vezao četiri poena i stigao do osobnog vođstva. Međutim, nije dugo trebalo Zvezdi da najpre poravna skor, a zatim i stigne do preokreta (15:14). Iako se očekivalo da će Beograđani nastaviti sa dominacijom posle boljeg perioda u igri, oni su sami sebi napravili problem sa četiri greške u pet poena. Ovo je bio presudni momenat u ovo setu, pošto Subotičani do kraja nisu sebi dopustili da prokuckaju ovu zalihu i sa 25:18 su set priveli kraju.

Odbojka: Spartak izjednačio protiv Crvene zvezde, finalista se odlučuje u utorak u Beogradu

Trud domaće ekipa znala je da nagradi mnogobrojna publika, koja im je dala dodatni vetar u leđa da nastave sa sjajnom igrom. U trećem setu je, može se slobodno reći, postojala samo jedna ekipa na terenu, ona koju predvodi Ivica Jevtić. Gradio je Spartak svoju perdnost dominantnom igrom kako u odbrani, tako i u napadu i veoma brzo su stigli do potpunog preokreta.

Iako je na kraju trećeg dela igre Igor Žakić izveo mlađe igrače kako bi odmorio prvu postavu, to nije ni malo uticalo na raspucanog domaćina. Baš kao i u prethodnom, i u četvrtom setu je Spartak nametnuo svoj tempo igre i poprilično lako stigao da velike i bitne pobede. Na kraju su Subotičani sa tri uspešna bloka Pavlovića i Žugića, seriju vratili u glavni grad.

Odbojka: Spartak izjednačio protiv Crvene zvezde, finalista se odlučuje u utorak u BeograduSpartak - Crvena zvezda 3:1
(22:25, 25:18, 25:13 i 25:16)

Spartak: Milović (L), Marković, Jungić 7, Tomčić, Peić (L), Lečić 3, Vulikić 8, Khan 25, Dulić, Kone, Pavlović 9, Žugić 14, Tumbas.

Strateg Spartaka smatra da su šanse za prolazak u finale podjednake.

- Obećali smo da ćemo se boriti posle utakmice koju smo izgubili u Beogradu, gde smo propustili svoje šanse. Uspeli smo da se regenerišemo, da spojimo redove i rešimo ovu utakmicu u svoju korist. Svesni smo da još uvek nije gotovo i da predostaje još jedna utakmica u Beogradu, gde su po meni šanse podjednake. Idemo tamo da odigramo još jednu dobru utakmicu i sigurno da se nećemo predavati – zaključio je Jevtić.

Najefikasniji u pobedi svoje ekipe bio je Murad Kan sa 25 poena, dok je u gostujućoj ekipi Nikola Meljanac osvojio 22. Treća utakmica na programu je u utorak, 29. marta.

Izvor: Odbojkaški savez Srbije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2129
Povezane teme

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.