Komentara: 2
Pregleda: 1334

Odbojka: Spartak maksimalan i u revanšu u Norveškoj, prošao u 2. kolo Kupa izazivača

02.11.2023. u 07:50h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka opravdali su ulogu favorita u dvomeču protiv norveškog Fordea i sa dva puta po 3-0 zasluženo prošli u drugo kolo Kupa izazivača. U nastavku evropskog odmeravanja, šesnaestini finala, odigraće se dvomeč protiv portugalskog predstavnika Fonte Bastardo Azor.
Odbojka: Spartak maksimalan i u revanšu u Norveškoj, prošao u 2. kolo Kupa izazivača
Foto: MOK Spartak, facebook

Put u Norvešku protekao je sa mnogo očekivanja, iako su Subotičani otišli bez tri važna igrača. Ipak, boravak u gradiću na zapadu Norveške nije protekao turistički, Spartak je bio prinuđen da sa maksimalnim anagažovanjem zasluži pobedu, iako je i u revanšu bilo 3-0.

Ni posle osvojenog drugog seta, koji je Subotičanima doneo prolaz u naredno kolo, borba na terenu nije posustajala. Domaćini su želeli da ostave nešto bolji utisak, ali Spartak je bio taj koji se pitao, a u takvoj situaciji sve osim maskimalnih 0-3 nije dolazilo u obzir.

Priliku da odigraju evropske minute dobili su i neki "golubovi" koji su bili više u drugom planu, ali koji su pokazali da jednako dobro mogu da odmene svoje saigrače i završe posao koji je bio pred njima.

Forde - Spartak 0:3
(19:25, 20:25, 22:25)

Forde: Halgunset 1, Undheim 1, Kalstad 14, Molland 7, Aasgard, Raftevolfd 8, Olimstad 9, Myren 6, Vie, Ingebrigtsen 1, Bjorknes 1, Wasilewski, Kjollesdal 1, Klopstad.

Spartak: Poljaković, Mašulović, Jungić 8, Tomčić 4, Peić (libero), Šuvački 2, Šebek (libero), Pavlović 12, Džasper 13, Tešović, Tumbas 5, Dulić 1.

Prvi meč šesnaestine finala, protiv predstavnika Portugalije biće odigran 22. novembra u Subotici, a revanš je 29. novembra.

Odbojka: Spartak maksimalan i u revanšu u Norveškoj, prošao u 2. kolo Kupa izazivačaSubotičani su imali i skromnu podršku srpske dijaspore u Norveškoj, što je svakako značilo igračima da osete da i u toj dalekoj zemlji imaju podršku.

Šlagvort za Norvešku Spartak je imao za vikend u nacionalnom prvenstvu kada je u gostima savladao Jedinstvo sa 3-1, a već kroz koji dan (nedelja, 18 časova) u Suboticu dolazi Radnički iz Kragujevca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 1334
Povezane teme

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.