Komentara: 3
Pregleda: 1883

Odbojka: Spartak napravio brejk u Novom Sadu

08.04.2023. u 13:07h
Izvor: Subotica.com
U prvom meču polufinala plejofa za odbojkaše u Novom Sadu sinoć su se sastali Vojvodina i Spartak iz Subotice. Obe ekipe su polufinale započele posle ubedljivih pobeda u četvrtfinalnim duelima. Subotičani su u pobedili 3:2 i u ponedeljak će pokušati da odbrane ovaj rezultat i plasiraju se u novo finale, drugu godinu za redom.
Odbojka: Spartak napravio brejk u Novom Sadu

Ušla je Vojvodina veoma silovito u ovaj dvomeč i izvanrednim servisima nije dozvoljavala Spartaku da uđe u pravim ritam. Već na sredini seta imala je veliku rezultatsku prednost i prvi set rutinski privela kraju.

Nije tada delovalo da Spartak može doći do pobede, ali očigledno nisu tako mislili i igrači ivice Jevtića. Počeo je Spartaka drugi set veoma fokusirano i odlučno, pre svega na servisu i odbrani. Subotičani su odolevali napadima Novosađana što kroz odbranu što kroz blok i tako terala domaćina na sve više grešaka. Spartak se odvojio sredinom seta i do kraja održao prednost za 1:1 u setovima.

REVANŠ U PONEDELJAK! U drugom meču polufinalne serije Spartak Vojvodinu dočekuje u ponedeljak, 10. aprila, od 19 časova. Utakmica će se odigrati na malom terenu Hale sportova. Polufinale se igra na dve pobede. Iz MOK "Spartak" pozivaju ljubitelje odbojke, a posebno simpatizere i navijače Spartaka, da dođu u što većem broju kako bi podržali "golubove" u borbi za novo finale. Ulaz je, kao i do sada, besplatan.

Nije se moglo očekivati da će se igrači Vojvodine predati na svom terenu, smanjili su greške, opet pojačali servis i imali konstatnu rezultatsku prednost sve do kraja seta. Poen po poen uspeli su "plavo-beli" da uhvate rezultatski priključak pred kraj seta, čak i izjednače na rezultat 23:23, ali nije ostalo snage za pobedu i tako ipak zasluženo Vojvodina uzima 3. set.

Vođeni dobrom igrom iz završnice 3. seta izabranici trenera Ivice Jevtića su veoma brzo došli do prednosti od četiri poena. U nekoliko navrata domaćini su prilazili na poen zaostatka ali je Spartak uspešno odolevao pritisku i uz pomoć nekoliko blokova u završnici uspeo da meč uvede u odlučujući set.

Ekipi Vojvodine je "stao" servis, a Spartaka je igrao veoma strpljivo i odgovorno. Proradio je servis Murada i Jungića i već na promeni strana Spartak je imao vodstvo od 8:4. Subotičani su imali prednost od 12:6 ali se domaćin nije predavao i do kraja meča je ozbiljno namučio rivala. Ipak, pri rezultatu od 14:12 Murad je napravio blok na njihovom napadaču i ekipa Spartaka je zabeležila prvu ovosezonsku pobedu nad ekipom Vojvodine i  povela u polufinalnoj seriji sa 1:0.

Vojvodina - Spartak 2:3
(25:16, 19:25, 26:24, 21:25, 12:15)

Vojvodina: Simić (15), Milanović, Bajandić, Zečević (1), Negić, Rudić, Jausa, Ubiparip (11), Mišković, Antunović, Perović, Buculjević (6), Parapunov (20), Krsmanović (16), Mehić (13). Trener: Slobodan Boškan.

Spartak: Milović (L), Mašulović (19), Jungić (5), Tomčić, Peić (L), Lečić (2), Vulikić (2), Suvački, Šebek, Khan Murad (25), Dulić (4), Pavlović (9), Omar Ahmed (6), Tumbas, Trener: Ivica Jevtić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 1883
Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.