Komentara: 1
Pregleda: 1340

Odbojka: Spartak osvojio Balkanski kup i nastavlja evropska nadmetanja

12.10.2023. u 10:27h
Izvor: Subotica.com  / Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaši Spartaka osvajači su BVA Kupa za 2023. godinu. Subotičani su u subotu, 7. oktobra, u finalu, nakon velike borbe, nadigrali tursku Bursu sa 3:2 (23:25, 27:25, 25:23, 23:25, 15:10) i na taj način plasirali su se u 1. kolo Kupa izazivača 2024.
Odbojka: Spartak osvojio Balkanski kup i nastavlja evropska nadmetanja

Ovogodišnje izdanje BVA Kupa odigrano je upravo u Bursi (Turska), a Spartak je i u grupnoj fazi pokazao da je zreo za velika dela ove sezone. Prošlogodišnji polufinalista Superlige je ostvario dve maksimalne pobede protiv Bosne Sarajevo i Pigasos  Polihinisa, da bi u finalu pružio još jednu impozantnu partiju protiv mnogo konkurentnijeg rivala.

Nije bilo straha u redovima Subotičana ni od ekipe koja se nalazila sa druge strane mreže, a ni od navijača u hali, koji su gromoglasno navijali za domaću ekipu. Kao što se može zaključiti iz rezultata, tokom cele utakmice vođena je velika borba u kojoj su nijanse odlučivale. Iako je Bursa povela sa 1:0, tim Raška Jovanovića je bio dovoljno pribran i koncentrisan, što mu se ubrzo isplatilo i stigao je do preokreta. Uspela je domaća ekipa da odvede utakmicu u peti set, ali odgovor za srpskog predstavnika u njemu nije imala. Odmah je Spartak napravio lepu rezultatsku zalihu (5:1), koju je u nastavku vešto sačuvao i na kraju je stigao do trofeja i plasmana u treće po jačini evropsko takmičenje.

Do velike pobede Subotičane je predvodio Mario Jasper sa sjajnih 39 poena, a pratili su ga Rola Džekson i Nikola Pavlović sa po 13 poena.

U prvom kolu Kupa izazivača, 25. oktobra i 1. novembra, Spartak će igrati protiv norveškog Fordea.

Doček ispred Hale sportova organizovan je u nedelju nešto pre ponoći, nakon što su se odbojkaši i stručni štab direktno sa beogradskog aerodroma vratili kući, gde su dočekani kako priliči, ovom prilikom samo u krugu najbližih.

Izvor: Subotica.com / Odbojkaški savez Srbije
Postavljeno pre 9 meseci i 4 dana
Komentara: 1
Pregleda: 1340
Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.