Komentara: 0
Pregleda: 1364

Odbojka: Spartak ubedljiv na startu Kupa izazivača - Norvežani nisu imali nikakve šanse

26.10.2023. u 09:02h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka uspešno su startovali u 1. kolu Kupa izazivača (BVA Challenger Cup) tako što su sa makimalnih 3-0 u Subotici savladali norveški Forde. Revanš meč je 1. novembra u Norveškoj, a u naredno kolo ide ekipa koja bude imala bolji učinak u dva meča.
Odbojka: Spartak ubedljiv na startu Kupa izazivača - Norvežani nisu imali nikakve šanse
Foto: Ilustracija, arhiva

Pred oko hiljadu gledalaca u sjajnom odbojkaškom ambijentu u velikoj sali Hale sportova, posle samo sat i 14 minuta, Spartak je mogao da slavi idealan početak na međunarodnoj sceni. Ekipa Raška Jovanovića je odigrala sigurno, koncentrisano i nadahnuto, ne davajući ni gram nade gostima da mogu nešto više da učine i sa mnogo samopouzdanja iščekuju revanš na krajnjem zapadu Norveške.

Drago mi je što smo konačno doveli Evropu u Suboticu. Naš klub je to zaista zaslužio. Opravdali smo ulogu favorita, sjajno smo igrali, nismo se opuštali ni u jednom trenutku. U prvom setu smo malo bili u grču jer igramo Evropu, a niko iz ove generacije nije igrao tako veliko takmičenje – istakao je posle Nemanja Jungić, kapiten Spartaka - Sledi nam odlazak na njihov teren, a nadamo se još i boljem izdanju!

SISTEM TAKMIČENJA - Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija tri boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi jedan bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje „zlatni set”, koji se igra odmah po završetku druge utakmice. „Zlatni set” se igra do 15 poena.

Pobednik ovog duela u šesnaestini finala igraće protiv portugalskog Fonte Bastardo Azora.

Spartak - Forde 3:0
(25:21, 25:12, 25:20).

Spartak: Poljaković, Mašulović, Jungić 10, Tomčić 1, Peić (L), Lečić 3, Vulikić, Džekson 3, Šuvački 2, Sebek (L), Pavlović 8, Džasper 14, Tumbas 4, Dulić 1.

Forde: Halgunset 1, Undem, Kalštad 5, Asgard, Raftevold 8, Olimštad 9, Holberg, Miren 4, Vije 3, Ingebrigcen, Bjorknes 1, Vasilevski (L), Kjolesdal, Klopštad (L).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1364
Povezane teme

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.