Komentara: 0
Pregleda: 1480

Odbojka: Superliga počinje 15. septembra, Spartak privodi kraju pripreme, uigravanje ekipe kroz takmičarske mečeve

06.09.2020. u 12:30h
Izvor: Subotičke novine
Odbojka: Superliga počinje 15. septembra, Spartak privodi kraju pripreme, uigravanje ekipe kroz takmičarske mečeve

Odluka da Superliga kreće 15. septembra nikako ne ide u korist odbojkašima Spartaka koji su od nedavno u Hali sportova, odnosno, koji pripreme sprovode mimo uobičajenog ritma.

- Dugo smo čekali da uđemo u salu, za razliku od nekih drugih ekipa, radili smo u promenjenim okolnostima, tako da je za očekivati da budemo sve bolji kako takmičenje bude odmicalo. Vremena do početka lige nemamo dovoljno, a nije bilo ni pravih prilika da odigravanje prijateljskih mečeva. Svima smo daleko, do sada smo često igrali sa ekipama iz Mađarske u ovom ciklusu, a sada je to bilo problematično zbog granice i zdravstvene situacije - govori Igor Zakić, ne kukajući zbog okolnosti, nego realno sagledajući situaciju u kojoj se on i njegovi igrači nalaze.

Promenjeni ritam treninga uticao je da bude i nešto povreda, srećom, ne toliko ozbiljnih da igrači duže odsustvuju.

- Radili smo napolju i na pesku, pa smo onda na brzinu prešli u salu Nije bilo vremena da se igrači na pravi način adaptiraju i imamo dva izostanka zbog distorzije zgloba - objašnjava šef struke "golubova".

Ono na čemu su u timu Spartaka radili jeste sređivanje kadrovske situacije. U međuvremenu su u timu "golubova" još dva igrača, dizač Rikardo Kalvo i korektor Dušan Nikolić.

- Kalvo je igrač sa Kube, otvorila nam se prilika da ga angažujemo, dok je Nikolić stigao iz Zvezde. Imali smo razgovore sa još nekoliko igrača, dosta igrača iz Srbije još uvek čeka inostrani angažman, pa čekamo šta će da kaže „tržište”. Ne bi bilo loše da još malo popunimo „roster”, jer nam sledi mnogo utakmica u malo vremena i trebaće nam više igrača u punoj rotaciji - dodaje Žakić.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1480

Povezana vest

Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.