Komentara: 1
Pregleda: 1652

Odbojka: Vojvodina bolja u polufinalnoj seriji, Spartak još jednom pokazaao da je u vrhu srpske odbojke

16.04.2023. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Posle velike borbe u pet setova Vojvodina је preko Spartaka rezervisala mesto u finalu Superlige. Nakon zaostatka 2:0 u setovima Spartak je uspeo da izjednači i uvede meč u peti, odlučujući set ali koji nažalost gubi na razliku. Ovo je Novosađanima sedmo finale, dok su Subotičani posle prošlogodišnjeg finala, sezonu završili na stepenici pre.
Odbojka: Vojvodina bolja u polufinalnoj seriji, Spartak još jednom pokazaao  da je u vrhu srpske odbojke

Prvi set je ukazivao da ce ovaj meč biti izuzetno težak i neizvestan. Posle velike borbe ekipa Vojvodine je uspela da završi set u svoju korist (30:28). Drugi je rezultatski ubedljivije otišao takođe na stranu domaćina (25:15). Sve je izgledalo kao repriza drugog meča polufinala gde je subotička ekipa bila domaćin.

Spartak je bio ekipa koja je kroz celu sezonu bila tvrd orah za sve ekipe i ekipa koja je poznata po borbenosti i neodustajanju do poslednjeg poena. Tako je bilo i u ovom meču gde su gosti uspeli osvajanjem trećeg seta (18:25).

"Golubovi" su opet zaigrali prepoznatljivom igrom. Sjajna igra se prenela i u četvrti set koji ekipa iz Subotice dobija sa 24:26.

Pobednika i drugog finalistu smo morali da sačekamo do kraja petog seta. Svaki peti set je sam po sebi pun uzbuđenja i napetosti ali niko nije ni slutio da će ovaj biti toliko uzbudljiv. Igrači Spartaka su bolje započeli odlučujući set i sve je delovalo da ce na krilima prethodna dva meč završiti u svoju korist. Ipak je iskusna ekipa Vojvodine uspela da se sabere i dovede set u neizvesnu završnicu. Spartak je čak imao dve meč lopte koje nisu uspeli da iskoriste. Meč loptu za Spartak libero domaće ekipe uspeo je da spasi poen odigravanje nogom nakon čega su njeghovi saigrači uspeli da izjednače rezultat, a nekoliko poena kasnije, na razliku, dobiju i peti set.

Vojvodina - Spartak 3:2
(30:28, 25:15, 18:25, 24:26 i 18:16)

Vojvodina: Simić(9), Milanović, Bajandić, Zečević, Negić, Rudić, Landry, Ubiparip(11), Mišković, Antunović, Buculjević(6), Parapunov(23), Krsmanović(13), Mehić (20).

Spartak: Milovic, Mašulović(18), Jungić(1), Tomčić, Peić, Lečić(5), Vulikić(3), Šuvački, Šebek, Khan(31), Dulić(1), Pavlović(7), Omar(20), Tumbas.

Ovim mečom završena je još jedna uspešna sezona za subotičkog superligaša. Aktuelni šampion je prvo izbacio Spartak u četvrtfinalu 58. Kupa, a zatim i u polufinalu Superlige. U kratkom obraćanju MOK "Spartak" se zahvalio Gradu Subotici, kako ističu najboljoj publici i navijačima na podršci tokom cele sezone.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1652
Povezane teme

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.