Komentara: 4
Pregleda: 1496

Odbojka: Vojvodina ipak prejaka za Spartak, "golubovi" dali svoj maksimum ali nedovoljno za svrgnavanje šampiona

18.04.2022. u 14:36h
Izvor: Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaši Vojvodine osvojili su šestu uzastopnu titulu. Novosađani su sinoć, pred svojom publikom, pobedili Spartak sa 3:0. Ovom pobedom ekipa iz Novog Sada je došla do svoje 19. titule!
Odbojka: Vojvodina ipak prejaka za Spartak, "golubovi" dali svoj maksimum ali nedovoljno za svrgnavanje šampiona

Otvorila je Vojvodina bolje ovu utakmicu. Poveli su na samom startu, funkcionisao im je svaki segment igre. Pokušavali su Subotičani da smanje razliku, ali im to nije pošlo za rukom. Siguran je bio tim Slobodana Boškana do samog kraja seta, stigli su do velikih sedam set lopti i greškom protivničke ekipe poveli sa 1:0.

Nastavio je domaćin u istom ritmu i u drugom periodu igre. Serijom poena došli su do prednosti od 12:7. Vođstvo je samo raslo, a tehničar Novosađana najviše poverenja je imao u svoje srednje blokere. U prepunoj hali nadmetali su se i navijači obe ekipe. Uspeo je gostujuć tim u jednom trenutku da dođe do dva poena zaostatka, ali je onda na servis stao Radoslav Parapunov i njegova ekipa se još jednom rezultatski odvojila. Brzo su došli do šest set lopti, a servis greškom Nikole Žugića, duplirali su svoju prednost i stigli na korak od osvajanja titule.

Još jedan početak seta pripao je domaćinima. Raspoloženi igrači Vojvodine bili su nezaustavljivi. Parapunov i iskusni Baranek bio je tandem za koje Spartak nije imao rešenje. Dok sa druge strane ređale su se servis greške gostujućeg tima, što je ekipi iz Novog Sada dodatno olakšalo posao. Odlučna je bila Vojvodina da večeras na svom terenu osvoji još jednu titulu, kad su došli do osam meč lopti bilo je očigledno da će to i ispuniti. Još jedna greška Subotičana je donela šestu uzastopnu titulu ekipi iz Novog Sada.

Vojvodina - Spartak 3:0 (25:17, 25:19,i 25:17)

Vojvodina: Simić 9, Čubrilo L, Bajandić, Vujović, Negić, Rudić 6, Čubrilo N, Mišković, Baranek 9, Kopitić, Vilimanović 3, Parapunov 16, Mehić 10, Bošnjak.

Spartak: Milović, Marković, Jungić 2, Tomčić, Peić, Lečić 3, Vulikić 1, Nestorović, Khan 10, Dulić, Kone 7, Pavlović 4, Žugić 6, Tumbas.

Trener Subotičana, Ivica Jevtić, smatra da u ovoj situaciji mogu samo da skinu kapu njegovoj ekipi. Takođe, čestitao je Vojvodini na osvojenoj tituli.

- Momcima ne može ništa da se zameri. Od početka sezone pokazali smo jedan visok nivo, pokazali smo da smo tim i kad smo pobeđivali i kad smo gubili. Nismo gubili nadu da možemo da dođemo do finala, iako nas je većina otpisivala mnogo ranije. Uspeli smo da stignemo do finala i da pobedimo jednu utakmicu, nije moglo više od toga - zaključio je Jevtić.

Izvor: Odbojkaški savez Srbije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 1496
Povezane teme

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.