Komentara: 1
Pregleda: 947

Odbojka: Vojvodina slavila u prvom meču četvrtfinala Kupa

28.10.2021. u 12:45h
Izvor: Subotica.com
Juče su odigrana tri meča četvrtfinala 56. Kupa Srbije za odbojkaše. Spartak je poražen od Vojvodine (1:3), Crvena zvezda je savladala Niš (3:0), Mladi Radnik je bio maksimalan protiv RIbnice (3:0) dok je susret Partizana i Radničkog odložen. Spartak u nedelju gostuje Partizanu, u okviru 5. kola Superlige.
Odbojka: Vojvodina slavila u prvom meču četvrtfinala Kupa

Bile su to prve utakmice u seriji koja se igra na dve pobede, odnosno bolji set količnik. U Subotici Spartak je po drugi put za nepunih 5 dana dočekao Vojvodinu. Posle poraza u Superligi rezultataom 1-3, usledio je identičan poraz i u prvom meču Kupa.

Vojvodina je otvorila meč snažno i angažovano, Spartak nije uspeo da adekvatno odgovori i gosti prilično sigurno osvajaju prvi set. U drugom setu druga priča, Spartak je čitavim tokom kontrolisao rezultat, uz minimalno odstojanje prvi je stigao do odlučujućeg poena seta.

Velika borba viđena je u trećem setu, egal meč od prvog do poslednjeg poena, ali set je ipak pripao gostujućem timu koji je tako ponovo poveo. Da u ovaj meč nisu ušli sa belom zastavaom "golubovi" su pokazali i u četvrtom setu u kojem su ponovo namučili favorizovanu Vojvodinu, ali sav trud i angažovanje nisu bili dovoljni da se meč odvede u tajbrejk. Slavili su Novosađani sa 3-1 i tako

Odbojka: Vojvodina slavila u prvom meču četvrtfinala Kupa

Arhiva

Za razliku od superligaškog duela od pre neki dan, u kojem su se istakli Kone i Žugić, sinoć su zapaženije uloge imali Jungić, Lečić, Pavlović, Žugić i Tumbas, dok je Kone podbacio. Sa druge strane ponovo je najviše problema pravio Parapunov (23 poena), a pratili su ga Migel i Mehić sa po 11 osvojenih poena.

Spartak - Vojvodina 1:3
(18:25, 25:21, 24:26, 21:25).

Spartak: Milović, Marković (4), Jungić (12), Tomčić, Peić (1), Lečić 10), Vulikić, Nestorović, Kolundžić, Dulić, Kone (3), Pavlović (11), Žugić (11), Tumbas (10).

Revanš mečevi su zakazani za narednu nedelju, a pred Subotičanima je izuzetno teška situacija, ali ne i nemoguća. Pokazali su su igrači Spartaka da aktuelni šampion nije nedodirljiv, štaviše pokazali su da imaju čemu da se nadaju, a uz malo sportske sreće i da se raduju.

Nepovoljna okolnost za Subotičane je što pre ovog izazova u Novom Sadu predstoji put u Beograd (nedelja, 17h) na megdan Partizanu. Da li će strateg Spartaka kalkulisati i odmoriti ekipu za revanš u Novom Sadu, ili će svom snagom na oba protivnika ostaje nam da vidimo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 947

Povezana vest

Povezane teme

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.