Komentara: 0
Pregleda: 1495

Odbojka (Ž): Jubilarni 10. Memorijal "Josip Marković" u utorak i sredu u Hali sportova

12.09.2022. u 11:27h > 13:08
Izvor: Subotica.com
Ženski odbojkaški klub "Spartak" i ove godine obeležiće sećanje na Josipa Markovića, istaknutog sportskog radnika, odbojkaškog trenera iz Subotice. Na 10. memorijalu pored Spartaka učestvovaće TENT, Železničar i Novi Sad.
Odbojka (Ž): Jubilarni 10. Memorijal "Josip Marković" u utorak i sredu u Hali sportova

U organizaciji Ženskog odbojkaškog kluba "Spartak", 13. i 14. septembra  u Hali sportova održaće se tradicionalni memorijal u susret novoj takmičarskoj sezoni. Ulaz na sve mečeve je besplatan.

Iz ŽOK „Spartak“ podsećaju da je Marković učinio mnogo na razvoju sporta, pre svega odbojke, u Subotici, ali i na prostorima cele države, te da su ovi tradicionalni turniri prilika da se čuva uspomena na njegov lik i delo. Marković je dobitnik mnogobrojnih priznanja među kojima su: „Zlatna plaketa OSS“, nagrada „Jovan Mikić Spartak“ za životno delo, nagrada SD „Spartak“, nagrada Grada Subotice i Sportskog saveza Subotice, kao i mnoge druge. Tokom rurnira delegacija sastavljena od predstavnika svih ekipa položiće vence na grob "čika Jose".

Ove godine na turniru koji će okupiti srpske superligašee će se pored domaćeg Spartaka, Železničara iz Lajkovca, TENT-a iz Obrenovca nadmetati i ekipa Novog Sada.

Raspored takmičenja:

  • Utorak 15:30h Železničar - Novi Sad, 18,30 Spartak - TENT
  • Sreda 16:00h duel poraženih, 19:00h borba za trofej

Po završetku turnira uslediće dodela pehara i priznanja najboljim pojedincima. Takmičenje u elitnom rangu Srbije, u obe konkurencije, počeće trećeg vikenda u oktobru, odnosno 14. oktobra. Pre toga, utakmice osmine finala 57. Kupa Srbije 2022/2023. u konkurenciji odbojkašica i 58. Kupa Srbije 2022/2023. u konkurenciji odbojkaša odigraće se 8. i 9. oktobra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1495
Povezane teme

Josip Marković

ženski odbojkaški klub spartak

josip josa marković

memorijalni turnir josip josa marković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.