Komentara: 0
Pregleda: 1198

Odbojka (Ž): Spartak poražen od Jedinstva (1:3)

30.10.2021. u 10:31h
Izvor: Subotica.com
Lider Superlige gostovao je sinoć u našem gradu, očekivalo se da opravda ulogu favorita, ali "golubice" nisu kapitulirale bez borbe - štaviše, rezultat 3-1 u korist Jedinstva ilustruje samo deo onoga što su sinoć ljubitelji odbojke u Subotici mogli da pogledaju uživo.
Odbojka (Ž): Spartak poražen od Jedinstva (1:3)

Kada nema imperativa pobede, tog pritiska koji neretko "poružni" igru, meč može da dobije neku novu dimenziju, atraktivnost i uzbuđenje. Tako je bilo i sinoć u Hali sportova, u duelu Jedinstva koji ove sezone još uvek nije osetio gorčinu poraza i Spartaka koji je bez slasti pobede. Meč završen u četiri bio je sve, samo ne nezanimljiv ili jednostran. Velika borba je viđena, ali ipak favorit je opravdao očekivanje, izostalo je iznenađenje "golubica".

U prvom setu Spartak je dobro krenuo, međutim Jedinstvo se brzo vratilo, ali nakon rezultata 9:9 Spartak je preuzeo incijativu, postepeno gradio prednost i do kraja ove deonice uspeo i da je sačuva. Drugi set slična priča, ali u korist gostujuće ekipe. Egal do 11:11, ali onda serija Staropazovčanki od 7-2, za značajnu prednost od 13:18. Ipak, vraća se Spartak u igru, prilazi na 19:21, ali to je sve što su Subotičanke uspele u ovom setu jer je furioznim finišom Jedinstvo izjednačilo na 1-1.

Dobar meč, dobra energija i igra sa minimalno grešaka nastvaljena je i u trećoj deonici. Veći deo seta ravnopravno, gošće u blagoj prednosti, rezultat 14:15, rade seriju 5-1 i odlepljuju se u finišu, dolaze do 19:23, ali Spartak poslednjim atomima snage dolazi do 23:23. Ipak, Jedinstvo na iskustvo dobija još dva poena i preokreće na 1-2 u setovima.

Iscrpljujući treći set sa puno emocija nije ostavio posledice na ekipe u četvrtom setu. Grčevita borba za svaki poen, ali na kraju opet gošće bolje finiširaju i stavljaju tačku na ovaj meč, koji je, ispostavilo se, mogao otići i u drugom pravcu.

U domaćoj ekipi Radonjić je osvojila 24 poena, Aleksandra Petrović 18, dok je Andrić pridodala 12. U ekipi iz Stare Pazove najefikasnija je bila Kockarević sa 25 poena, Tica je upisala 13, a Miljević 10 poena.

Hrabra igra "golubica" nije nagrađena ovom prilikom, ali je bila situacija da pokažu same sebi da mogu mnogo više nego što današnje stanje pokazuje (bez pobede ove sezone). Plan je opstanak u elitnom rangu, ali i da mlade igračice stasaju, prikupe iskustvo i da u narednoj sezoni uz angažovanje malo iskusnijih saigračica pokušaju da učine nešto više, a dugoročni da se ženska selekcija postepeno vrati među "četvorku" koja će se boriti za sve trofeje.

Spartak - Jedinstvo SP 1:3
(25-23, 19-25, 23-25, 23-25)

Spartak: Zucović, M. Petrović 6, A. Petrović 18, Korolija 4, Spasenić, Džaković, Radonjić 24, Tuševljak, Andrić 12, Baić 2, Škorić, Hadžimusović, Žigić.

U narednom kolu Subotičanke ponovo dočekuju, a rival je pretposlednji Klek.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1198
Povezane teme

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.